Васил Божков обяви "време за избори" в последното си публично послание от ОАЕ. 

"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК "Левски" да бъде определен чрез електронно гласуване?", написа той в профила си във Facebook, ден след като обяви, че готви да направи "предложение, към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите" на отбора. 

Очакванията, че Божков ще обяви прехвърляне на мажоритарния пакет от акциите на нов собственик (например - Наско Сираков, който прояви интерес да го получи), не бяха оправдани. 

Посланието му за "избори" е намек към отказа на министър-председателя Бойко Борисов да получи джиросаните акции на "Левски", които бяха пратени от партньора на Божков Георги Попов преди седмица с посредничеството на журналиста Сашо Диков. 

В профила на обвиняемия бизнесмен тече онлайн анкета с над 13 хиляди гласували. Над 80% от тях са дали глас "за" провеждане на електронни избори за определяне на новия собственик на отбора. От посланието на Божков не става ясно как точно ще се проведе евентуалното гласуване, кой ще определи участниците в него и каква обвързваща сила ще има резултатът от вота.

В сряда се очаква управителният съвет на "Левски" да реши дали да върне дарението от 500 000 лв., което беше направено от "Интръст" на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Изпълнителният директор на клуба Павел Колев се обяви в подкрепа на използването на дарените пари, които вече са постъпили по сметката на футболния клуб, но организацията на привържениците "Тръст Синя България" настояват дарението от "спорна политическа личност" да се върне, тъй като то компрометира усилията на феновете за спасяване на клуба.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед