Илин Димитров за евентуално завръщане в ПП: Нека видим резултата от изборите

"Нека да видим резултата от изборите, каква ще е конфигурацията. Аз ще бъда там, където има нужда от мен. Където е туризмът и където има нужда от експерти" - с тези думи служебният министър на туризма Илин Димитров не изключи вариант да се завърне в "Продължаваме промяната" - партията, в която той бе депутат до разпускането на парламента.

В интервю пред Нова телевизия той избегна коментар върху твърдението на президента Румен Радев, че получава тежко наследство на поста:

"Служебното правителство е ескпертно правителство, което е хубаво. Аз съм експерт в направлението "туризъм" и се доверявам на щабовете, които се направиха. Моето лично мнение е, че трябва да се работи в направление диверсификация, защото това е основен пазарен принцип и трябва да се работи в направление най-евтин газ за българския гражданин. В детайлите вече и в подробности вече си има щабове и други министри, които могат да дадат по-адекватен отговор."

Димитров поясни как е била установена връзката с него за включване в служебното правителство, като междувременно се изказа ласкаво за работата на министерството по време на мандата на ПП, с което задочно отговори и на предходния въпрос:

"Министерството на туризъма се управлява от експерт - така бях припознат и поканен. Ние започнахме много инициативи с предишния министър, работихме прекрасно, явно това не е останало незабелязано. Получих покана, консултирах се с "Продължаваме промяната", те нямаха нищо против и продължихме в този вид."

Служебният министър прогнозира, че макар и кратък, настоящият сезон ще е по-добър от миналогодишния, като все още се забелязва лек спад спрямо този от 2019.

Той открои три проблема, с които министерството ще се бори това лято. На първо място подчерта, че поради пандемията хората трябва да бъдат предпазливи. На второ постави казуса с програмата за украинските бежанци:

"Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, над 500 жалби," обясни той, като добави, че повечето от тях са обработени и обезщетенията за хотелиерите ще бъдат изплатени в рамките на следващата седмица.

Третият приоритет, който той постави, е категоризацията на хотелите у нас.

"Уважаеми сънародници, моля посетете българското Черноморие," призов Димитров и съобщи, че в ход е кампания, която цели да удължи сезона и да върне в страната не само българските, но и туристите от съседни държави – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024