"Илон, ела в България, спри да играеш игри": Двама министри решиха да канят Мъск през Twitter

Интересът на Илон Мъск към снимката на Владислав Терзийски от Белоградчишките скали в Twitter даде повод на двама служебни министри да се опитат да влязат в контакт с милиардера през собствената му платформа.

Министърът на туризма Илин Димитров и вицепремиерът Атанас Пеканов решиха да се активират в Twitter и да поканят Мъск да посети страната.

Димитров (бивш депутат от ПП) използва профил с името "Ilin Pavlinov", регистриран през април 2022 г., в който има само един туит и той гласи:

"Скъпи Илон, това (на снимката) е от България! Каня те да видиш това място. Имаме още много уникални забележителности - най-старите в света предмети от обработено злато са открити в България. Ела и виж! Илин Димитров, министър на туризма на България".

Профилът на Димитров не е верифициран, следван е само от 4-ма души, а самият той следва единствено Илон Мъск. По всичко личи, че не го използва никога - няма биографична справка, няма нито едно харесано или споделено чуждо съобщение.

Потвърждението, че акаунтът е негов, всъщност дойде от Facebook-профила му, където той е публикувал скрийншот на туита си до Мъск.

Вицепремиерът Атанас Пеканов има доста по-сериозно присъствие в платформата от април 2016 - с 1558 следвани профили и над 3400 последователи. Пеканов също няма прословутата синя "значка", която е знакът на Twitter за проверена самоличност на автора на туитовете.

Той също използва случая, за да покани Илон Мъск в България:

"Хайде, Илон, трябва да дойдеш в България, спри да играеш игри", пише той с препратка към оригиналния туит на Мъск за това, че гледката на Белоградчишките скали му напомня видеоиграта Elden Ring. (Фразата quit playing games обикновено се използва в преносен смисъл като "престани с игричките" или "престани да ме будалкаш", но в този случай може и да е употребена буквално заради препратката на Мъск към конкретна игра).

До момента нито Пеканов, нито Димитров са получили отговор.

Коментарът на Мъск обаче има над 800 ретуита, над 20 000 харесвания и множество реакции както от българи, така и от други хора.

Повечето му дават информация за това къде се намира скалният феномен, докато други рекламират България с доста "по-примамливи" предложения от министрите:

"Време е да купиш България @ElonMusk! Чудесно място за фабрики на Tesla, освен това ще обикнеш ракията"

"Това е крепост край един от най-бедните градове в ЕС. Имай предвид, че тук изборите се продават, всичко струва около 25 милиона долара, можеш да направиш крепостта свое притежание"

Илон Мъск сравни Белоградчишките скали с локация от популярна видеоигра Илон Мъск изстреля снимка на български фотограф в космоса на Twitter


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024