Илон Мъск отново се "пошегува" - този път, че ще купи "Манчестър Юнайтед" Снимка: © Getty Images

Най-богатият човек в света Илон Мъск написа в профила си в Twitter, че купува английския футболен клуб "Манчестър Юнайтед", а след това каза, че не е сериозен в намеренията си и това е просто "стара шега".

В миналото Мъск е имал и други объркващи туитове и ходове. Само четири месеца след като обяви, че ще купи социалната мрежа Twitter, той вече се опитва да излезе от споразумението за закупуване на компанията на стойност 44 млрд. долара, което го доведе до съдебен спор.

Преди бизнесменът е изявявал претенциите си, че ще купи и компанията "Coca-Cola", както и че ще започне да колонизира Марс - думите му обаче така и не доведоха до конкретни действия.

Илън Мъск се отказа да купува Twitter и отива на съд. Илон Мъск се отказа от сделката с Twitter и отива на съд за $1 млрд. глоба

"Манчестър Юнайтед" е едно от най-известните имена в световния футбол, но в момента се намира в криза на фона на призиви от страна на фенове настоящите собственици на клуба да се оттеглят от ръководството.

"За да е ясно, подкрепям лявата част на Републиканската партия и дясната половина на Демократическата партия!", написа Мъск в Туитър. А след това добави: "Също така, купувам Манчестър Юнайтед. Пак заповядайте!".

Когато потребител в социалната мрежа го попита дали бизнесменът е сериозен за думите си, той написа: "Не, това е стара шега в Twitter. Няма да купувам никакви спортни отбори".

Отборът от Северна Англия има над 32 млн. последователи в профила си в Twitter, а публикацията на Мъск събра близо 320 000 харесвания в платформата само в рамките на три часа.

Мъск, чието богатство според Forbes възлиза на 270 млрд. долара, със сигурност може да си позволи да закупи футболния клуб. Акциите на отбора, който е листнат на борсата в Ню Йорк, се сринаха с една четвърт през последните 12 месеца, а оценката му е около 2 млрд. долара. Коментарът на милиардера идва само седмица, след като "Юнайтед" обяви, че излиза на Нюйоркската фондова борса при цена за акция от 14 долара в първичното публично предлагане. Туитът на Мъск е публикуван в 20:01 ч. местно време - малко след края на следборсовата търговия, така че акциите на футболния отбор не са били засегнати.

Някои недоволни фенове на "Юнайтед" по-рано бяха призовали милиардера да обмисли закупуването на клуба вместо това на "Туитър". "Юнайтед" претърпява кошмарно откриване на футболния сезон 2022-2023 г., след като загуби първите си два мача, а през лятото не успя да възстанови състава, който се представи сравнително слабо и през миналия сезон.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Още атаки над политици в Германия: ще има ли по-строги наказания за нападателите?

Последният случай е с Франциска Гифи от СДП, тя не е пострадала сериозно

12:13 - 08.05.2024
Живот

"Евровизия" започна с пропалестински протест въпреки забраната

Шведът Ерик Сааде се появи с палестински символ на първия полуфинал на конкурса

10:45 - 08.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин спря дори "Евровизия". Как Пекин и Белград поддържат "желязна дружба"

Визитата на китайския президент прекъсва дори програмата на обществената телевизия

10:14 - 08.05.2024