Снимка: © Булевард България

"Има такъв народ" официално отказа да преговаря с ГЕРБ по повод евентуално формиране на кабинет с кандидат-премиер Даниел Митов. 

"Още преди конституирането на настоящия парламент ИТН заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ГЕРБ е основен символ на статуквото и е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представители на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем предложените от вас консултации", каза зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов в Народното събрание. 

Мандатът на Даниел Митов най-вероятно ще бъде върнат на президента в петък, а не днес

Тома Биков (ГЕРБ) предизвика партията на Слави Трифонов да изясни дали ще управлява или "отиваме към служебно правителство", за да "не злоупотребява с доверието на собствените си избиратели". 

В сряда Тошко Йорданов даде сигнал, че "Има такъв народ" най-вероятно няма да се възползва от правото си на проучвателен мандат за правителство в 45 Народно събрание. Той предупреди останалите политически сили, които може да бъдат избрани от президента Румен Радев при третия опит за формиране на управление, да не го иззползват, защото има риск да получат подкрепа от ГЕРБ и да компрометират протестния вот. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети