Има заподозрян за пожара в старческия дом във Варна Снимка: © Getty Images

Предполагаемата причина за възникналия в неделя пожар в старческия дом "Св. Георги" във Варна е действия на един от обитателите: 53-годишен мъж, който е бил настанен в стаята, от която са тръгнали пламъците - това съобщиха няколко часа след инцидента окръжният прокурор Красимир Конов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Михов, цитирани от БНР.

Трима мъже и една жена починаха вследствие на пожара, а две жени, на 67 и 83 години, са настанени във Военноморската болница в града с опасност за живота след обгазяване.

Разследването "работи по всички версии", но най-вероятно пожарът е бил предизвикан от неправилно боравене с огън в едно от помещенията. Заподозреният е настанен за експертиза в психиатрията на болницата "Св. Марина". Той е пристигнал в дома, след като е преместен от подобно социално заведение в Девня, което е било закрито.

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура. Извършва се аутопсия на четирите тела за установяване на конкретните причини за настъпилата смърт. Започват и разпити на свидетели.

Пламъците вече са потушени напълно, а евакуираните 20 обитатели на дома са върнати обратно в него.

Това е втори подобен случай в рамките на по-малко от година, след като през юли 2021 г. в същия старчески дом пожар отне живота на четирима души.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024