"Имунитет срещу цинизма и егоизма": Коледните послания на политиците

Президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов използваха социалните мрежи, за да изпратят посланията си по случай Рождество Христово.

"Отново е Коледа - време за радост, за споделяне, за семейството, за обич. Днес обаче искам преди всичко да се обърна с болка към онези български семейства, които изгубиха свои близки, след като пандемията преобърна живота им. И край моята коледна трапеза ще има един празен стол - столът на моя силен, добър, благороден баща", каза Цвета Караянчева в своето обръщение. Нейният баща изгуби живота си след боледуване от Covid-19 преди месец.

"Дори в най-трудните моменти Коледа носи оптимизъм. Вярвам, че с идването на ваксините животът постепенно ще се върне в обичайния си ритъм. Но също така вярвам във важността на един друг тип имунитет - срещу цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния. Изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас", каза Караянчева.

Президентът Румен Радев също поздрави християните с Коледа, като пожела "светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство".

"Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни", написа още той в посланието си.

Министър-председателят Бойко Борисов публикува снимки, на които показва как посреща Рождество Христово заедно с двамата си внуци.

"Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по - добри и светли дни. Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата", написа той.

Малко преди 11 ч. на Коледния ден се оказа, че Борисов отново е тръгнал на инспекция заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков в депо за сепариране на отпадъци в Доспат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024