Президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов използваха социалните мрежи, за да изпратят посланията си по случай Рождество Христово. 

"Отново е Коледа - време за радост, за споделяне, за семейството, за обич. Днес обаче искам преди всичко да се обърна с болка към онези български семейства, които изгубиха свои близки, след като пандемията преобърна живота им. И край моята коледна трапеза ще има един празен стол - столът на моя силен, добър, благороден баща", каза Цвета Караянчева в своето обръщение. Нейният баща изгуби живота си след боледуване от Covid-19 преди месец. 

"Дори в най-трудните моменти Коледа носи оптимизъм. Вярвам, че с идването на ваксините животът постепенно ще се върне в обичайния си ритъм. Но също така вярвам във важността на един друг тип имунитет - срещу цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния. Изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас", каза Караянчева.  

Президентът Румен Радев също поздрави християните с Коледа, като пожела "светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство". 

"Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни", написа още той в посланието си. 

Министър-председателят Бойко Борисов публикува снимки, на които показва как посреща Рождество Христово заедно с двамата си внуци. 

"Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по - добри и светли дни. Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата", написа той. 

Малко преди 11 ч. на Коледния ден се оказа, че Борисов отново е тръгнал на инспекция заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков в депо за сепариране на отпадъци в Доспат. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Kaufland започва да предлага хляб с жива квас

Три нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в София и Варна

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС

Преговорите за новата власт: Лидерите ще обсъждат спорните въпроси по програмата

Очаква се програмата и имената на министрите да се изяснят през следващата седмица