iRobot представи първата си прахосмукачка робот 2 в 1

Лидерът в потребителската роботика iRobot представи Roomba Combo™ j7 - иновативен робот 2 в 1, който, според компанията, е без аналог в световен мащаб.

Roomba Combo™ j7 е иновативен робот 2 в 1, който, според компанията, е без аналог в световен мащабРоботът е проектиран така, че да може да почиства едновременно различни видове подови повърхности. Преди да се качи върху килим или мокет, Roomba Combo™ j7 повдига и прибира подложката си за мокро почистване в горната част, така че да не оставя мокри зацапвания върху меките настилки.

„Много прахосмукачки-роботи тип 2 в 1 предизвикват негативни реакции у потребителите, защото при тях са необходими отделни почистващи цикли, което отнема допълнително време. Често се случва самите уреди да създават повече бъркотия, ако например не повдигат подложката си за мокро почистване достатъчно високо, за да избегнат допира с килими и мокети. Roomba Combo™ j7 е отговорът и на двете предизвикателства. “, коментира Кийт Хартсфийлд, продуктов директор в iRobot.

„Благодарение на технологията iRobot OS, роботът ще става все по-умен с времето, защото автоматично ще изтегля най- новите подобрения, които са разработени към момента. “

Технологията iRobot OS и навигацията PrecisionVision позволяват на серия j7 да разпознава над 80 предмета като чехли, дрехи, чорапи, обувки, раници, детски играчки, дори капани, заложени от домашните ви любимци. Щом ги засече, комбинираният почистващ робот ги заобикаля без да е необходимо потребителите да „разчистват“ и подреждат преди да включат машината.

Роботите от същата серия почистват и конкретни места – например пода под кухненската маса, и могат да бъдат инструктирани да се справят със
замърсяванията само там, където е необходимо.

Собствениците на този робот имат възможност да избират както стаите, които искат да бъдат почистени, така и режимите за всяка една от тях - сухо, мокро почистване или комбинация от двете.

Количеството почистващ разтвор също може да се регулира. Машината разпознава кога е прикрепена подложка за моп и дали резервоарът е пълен – тогава автоматично превключва в режим на мокро забърсване.

„Технологията iRobot OS е интелектът, който прави нашите роботи умни. Тя вдъхва живот на роботизираните домашни уреди, които не само се самообучават за спецификите на дома, научават начина на живот на потребителя, но и уважават неговото лично пространство. Така роботите се превръщат в безценен помощник на всяко домакинство.“, споделя Колин Ангъл, председател и главен изпълнителен директор на iRobot, и допълва: „Roomba Combo™ j7+ идеално съчетава иновативна технология с красиво проектиран хардуер и е решение за уред 2 в 1 без аналог.

Combo™ j7 може да се управлява и с гласов асистент - Alexa или Google Assistant. Домашният помощник разпознава повече от 600 команди на английски език. Постоянните актуализации на iRobot OS 5.0 Home Intelligence надграждат функциите му като предлагат персонализирано почистване, съобразено с желанията, нуждите и навиците на клиентите.

Една от тези функции е Skip a Room on the Fly, с която могат да бъдат пропускани зони или стаи, където в конкретния момент не е необходимо почистване.

Освен изброените предимства моделът Roomba Combo™ j7+, със самопочистваща база Clean Base®, автоматично изхвърля боклука от контейнера, което означава, че потребителите могат да забравят за чистенето месеци наред.

Roomba Combo™ j7 и Roomba Combo™ j7+ ще са налични в България през октомври.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024