Иржи Шмейц оглавява PPF Group, собствениците на bTV и Yettel

PPF Group, които притежават българската телевизия bTV и мобилния оператор Yettel (екс-Telenor), обявиха смяна в мениджмънта си - Иржи Шмейц ще стане нов главен изпълнителен директор на фонда на мястото на Ладислав Бартоничек.

Решението е обявено от Рената Келнерова - съпругата на покойния Петр Келнер, който беше основател и мажоритарен собственик на PPF.

Бартоничек ще остане в компанията като член на новосформирания борд на съветниците, а от 15 юни Шмейц ще встъпи в длъжност като CEO.

Иржи Шмейц ще получи и опции за закупуване на акции, еквивалентни на до 10% от дяловете на PPF Group. Те ще могат да се реализират след срок от три години при условие, че бъдат изпълнени предварително заложените цели за увеличаване на дългосрочната стойност на групата.

"Нашето семейство е свързано с Иржи от дългогодишно приятелство. От 2005 до 2012 г. той играеше ключова роля в PPF, като често обсъждаше бизнес дейностите на групата с Петр (Келнер) в големи подробности. Той разбираше начина на мислене на Петр и затова съм много доволна, че Иржи прие поканата ми да стане главен изпълнителен директор на PPF", казва Рената Келнерова.

Нейният съпруг загина при инцидент с падане на хеликоптер през 2021 г. Внезапната смърт на Петр Келнер беше последвана от период, в който управлението на групата премина под контрола на Ладислав Бартоничек (миноритарен собственик във фонда).

Иржи Шмейц е бивш акционер с 5% от дяловете на PPF Group.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024