Kaufland България представя първия ритейл подкаст у нас. Аудио поредицата се казва „Истории от рафта“ и започва днес с кратка версия на първия епизод „Лютеница vs. Киноа“. Специален гост в него е популярният влогър Крис Захариев, а пълната версия на епизода ще бъде достъпна за слушателите на 26 ноември.

„Истории от рафта“ е подкаст за пазаруването като забавление, ангажимент и наука. Проектът е първи по рода си за ритейл сектора в България и е в крак с тенденциите аудио форматът все повече да се налага като успешен канал за комуникация. Заговаряйки чрез своя подкаст младите и активни хора, компанията цели да обърне внимание както на водещите теми и тенденциите в сферата на модерната търговия, така и на иновациите и каузите в сектора. В допълнение, чрез „Истории от рафта“ веригата представя по-нетрадиционен поглед към ритейла.

„С този проект започваме нещо ново за Kaufland България. Истински щастливи и горди сме, че сме първата търговска верига в страната, която ще предлага интересно и полезно съдържание за своите най-млади потребители, а и не само за тях, в подкаст. Вярваме, че в нашия сектор освен продуктовото разнообразие, по рафтовете има и вълнуващи истории, които искаме да споделим. Те ще бъдат разказвани от изключително интересен екип от страхотни млади професионалисти. Планирали сме атрактивно съдържание и се надяваме, че „Истории от рафта“ ще спечели сърцата на слушателите.“, каза по повод старта на поредицата Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Епизодите ще бъдат достъпни в два формата - Audio shorts и Classic и ще излизат два пъти месечно на сайта на подкаста и в платформите Apple Podcasts, Google Podcasts и Spotify. Така наречените audio shorts версии са с продължителност 5 минути и ще бъдат публикувани всяка втора и последна сряда на месеца, като в тях ще бъдат отразени най-важните акценти от предстоящия нов епизод. Пълните версии Classic, с продължителност 10 минути, ще бъде достъпни всеки втори и последен петък на месеца. Освен специални гости, подкастът ще има и три постоянни рубрики. Първата е озаглавена „На входа“ и ще представя забавни топ факти по темата на епизода. Рубриката „Брей! Ти да видиш!“ ще разглежда и съпоставя различни продукти, технологии, иновации, храни и други. В „Ти си!“ място ще намират забавни игри и предизвикателства към слушателите.

Разказвачите също са трима - Елена Недялкова, Йоана Цанева и Иван Назъров. Триото водещи на „Истории от рафта“ е заредено с ентусиазъм, любопитство и разнообразни интереси, които ще им помагат да разказват истории от света на модерната търговия. Младежите определят себе си като активни комуникатори, които обичат както да слушат, така и да разказват.

Елена и Йоана са на 22 години, студенти в специалностите „Реклама“ и „Връзки с обществеността“ в Нов български университет. Техен верен помощник е Иван, който учи „Журналистика“ в Софийски университет и живо се вълнува от здравословно хранене и спорт. Докато Елена и Йоана посрещат различни гости и водят епизодите, Иван ще бъде човекът на терен и ще се грижи за рубриката „Ти си!“ в ролята на специален агент, който отправя предизвикателства към слушателите.

Част от темите, в които ще се гмурнат Ели, Йо и Иван, са „Интернет на нещата в супера: модерни технологии в традиционно „аналогово" пазаруване“, „Пазаруване тук и там: Коледа иде и няма да съм сам вкъщи“, „Код Зелено: искам да пазарувам, без да замърсявам“, „Герой, докато пазарувам: как мога да съм от помощ на общността“ и други.

Партньори на Kaufland България в реализирането на „Истории от рафта“ са „Н4Н“ -консултантска агенция за преживяванията на хората в бизнеса, и първата българска агенция, изцяло специализирана в създаването на аудио подкaсти - 4 Web Studio.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Русия ще забрани на мъжете във военна възраст да напускат страната

Мъжете на наборна възраст няма да могат да напускат страната след 28 септември

Надежда Йорданова: Не можем да отлагаме съдебната реформа, докато се събере конституционно мнозинство

Загубеното темпо за промени в антикорупционното законодателство беше грешка, казва бившата министърка на правосъдието от "Демократична България"

Кандидати на ДБ са привикани в полицията по сигнал на ГЕРБ, обучавали хората как се гласува с машини

Всяка партия разполага с по две машини, с които да обучава хората как да гласуват с тях, но изглежда от ГЕРБ виждат това като проблем.

"Нека пее в Москва": Полша не иска Роджър Уотърс заради изказванията му за войната в Украйна

Полша отмени концертите на изпълнителя след коментарите му за войната

Борисов отказа предизборен дебат с Петков и Василев: Бих дебатирал с всеки, но не и с вас

Борисов казва, че не може да участва в дебат с "хората, организирали ареста му"

"Демократична България" внася 25 "разумни" решения за страната още в първия ден на новия парламент

Приоритети на ДБ са в различни сектори, включително енергетика, съдебна реформа, здравеопазване и дигитализация

17-годишен чужденец е обвинен за атаката с нож срещу ученик в центъра на София (Обновена)

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу извършителя, който е 17-годишен чужд гражданин