,,Истории от рафта" първият ритейл подкаст у нас

Kaufland България представя първия ритейл подкаст у нас. Аудио поредицата се казва „Истории от рафта“ и започва днес с кратка версия на първия епизод „Лютеница vs. Киноа“. Специален гост в него е популярният влогър Крис Захариев, а пълната версия на епизода ще бъде достъпна за слушателите на 26 ноември.

„Истории от рафта“ е подкаст за пазаруването като забавление, ангажимент и наука. Проектът е първи по рода си за ритейл сектора в България и е в крак с тенденциите аудио форматът все повече да се налага като успешен канал за комуникация. Заговаряйки чрез своя подкаст младите и активни хора, компанията цели да обърне внимание както на водещите теми и тенденциите в сферата на модерната търговия, така и на иновациите и каузите в сектора. В допълнение, чрез „Истории от рафта“ веригата представя по-нетрадиционен поглед към ритейла.

„С този проект започваме нещо ново за Kaufland България. Истински щастливи и горди сме, че сме първата търговска верига в страната, която ще предлага интересно и полезно съдържание за своите най-млади потребители, а и не само за тях, в подкаст. Вярваме, че в нашия сектор освен продуктовото разнообразие, по рафтовете има и вълнуващи истории, които искаме да споделим. Те ще бъдат разказвани от изключително интересен екип от страхотни млади професионалисти. Планирали сме атрактивно съдържание и се надяваме, че „Истории от рафта“ ще спечели сърцата на слушателите.“, каза по повод старта на поредицата Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Епизодите ще бъдат достъпни в два формата - Audio shorts и Classic и ще излизат два пъти месечно на сайта на подкаста и в платформите Apple Podcasts, Google Podcasts и Spotify. Така наречените audio shorts версии са с продължителност 5 минути и ще бъдат публикувани всяка втора и последна сряда на месеца, като в тях ще бъдат отразени най-важните акценти от предстоящия нов епизод. Пълните версии Classic, с продължителност 10 минути, ще бъде достъпни всеки втори и последен петък на месеца. Освен специални гости, подкастът ще има и три постоянни рубрики. Първата е озаглавена „На входа“ и ще представя забавни топ факти по темата на епизода. Рубриката „Брей! Ти да видиш!“ ще разглежда и съпоставя различни продукти, технологии, иновации, храни и други. В „Ти си!“ място ще намират забавни игри и предизвикателства към слушателите.

Разказвачите също са трима - Елена Недялкова, Йоана Цанева и Иван Назъров. Триото водещи на „Истории от рафта“ е заредено с ентусиазъм, любопитство и разнообразни интереси, които ще им помагат да разказват истории от света на модерната търговия. Младежите определят себе си като активни комуникатори, които обичат както да слушат, така и да разказват.

Елена и Йоана са на 22 години, студенти в специалностите „Реклама“ и „Връзки с обществеността“ в Нов български университет. Техен верен помощник е Иван, който учи „Журналистика“ в Софийски университет и живо се вълнува от здравословно хранене и спорт. Докато Елена и Йоана посрещат различни гости и водят епизодите, Иван ще бъде човекът на терен и ще се грижи за рубриката „Ти си!“ в ролята на специален агент, който отправя предизвикателства към слушателите.

Част от темите, в които ще се гмурнат Ели, Йо и Иван, са „Интернет на нещата в супера: модерни технологии в традиционно „аналогово" пазаруване“, „Пазаруване тук и там: Коледа иде и няма да съм сам вкъщи“, „Код Зелено: искам да пазарувам, без да замърсявам“, „Герой, докато пазарувам: как мога да съм от помощ на общността“ и други.

Партньори на Kaufland България в реализирането на „Истории от рафта“ са „Н4Н“ -консултантска агенция за преживяванията на хората в бизнеса, и първата българска агенция, изцяло специализирана в създаването на аудио подкaсти - 4 Web Studio.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Асен Василев към Атанас Пеканов: Не е вярно, че няма европари за градска железница в Пловдив

Бившият вицепремиер по управление на еврофондовете твърди, че такъв проект нямам

18:50 - 21.04.2024
Важно днес

Диана Тонова сменя Иван Таков начело на БСП - София

Изборите в София бяха свикани от Националния съвет на партията

17:45 - 21.04.2024
Важно днес

Зеленски: Украинците имат нужда от доставка на "Пейтриът" сега

Русия твърди, че е завзела село със стратегическо местоположение

16:27 - 21.04.2024
Политика

Независими анализатори? Да, ако медиите плащат за техния труд

Да анализираш по медиите е професия и не може да е безплатна

15:19 - 21.04.2024
Бизнес

LVMH отчете значителен спад в продажбите на шампанско и коняк

За първото тримесечие на годината приходите от спиртни напитки са с 16% по-ниски

14:10 - 21.04.2024
Живот

Интернет се разочарова, че снимката с брада на Марк Зукърбърг е фалшива

Ретуширан кадър на собственика на Meta стана хит в социалните мрежи

13:35 - 21.04.2024
Важно днес

Изход от кризата или нова криза? В Косово гласуват на референдум за отстраняване на албански кметове

Близката до Белград партия "Сръбска листа" призова за бойкот

13:32 - 21.04.2024
Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024