Снимка: © Getty Images

Италианското правителство потвърди затварянето на всички училища и университети на територията на страната, считано от 5 до 15 март. Извънредната ваканция е предпазна мярка срещу разпространението на новия коронавирус в страната. Окончателното решение беше обявено в края на 4 март, след обсъждане в кабинета по препоръките на комисия от медицински специалисти.

Лидерът на опозиционната "Лига" Матео Салвини призова правителството да предостави незабавна финансова помощ за работещите родители, които ще се сблъскат с проблеми заради затварянето на училищата и грижата за децата. 

В Италия са регистрирани над 2500 случая на заболяване от Covid-19, като оздравелите вече са над 160. Фаталните случаи от новия коронавирус са 79. Министърът на икономическото развитие Стефано Патуанели е поставен под карантина заради среща със съветник от региона Ломбардия, който е дал положителна проба за новия коронавирус.  

Посещението на италианския президент Серджо Матарела в Мозамбик, което трябваше да се случи на 10-12 март, също е отложено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"