Снимка: © Getty Images

Италианското правителство потвърди затварянето на всички училища и университети на територията на страната, считано от 5 до 15 март. Извънредната ваканция е предпазна мярка срещу разпространението на новия коронавирус в страната. Окончателното решение беше обявено в края на 4 март, след обсъждане в кабинета по препоръките на комисия от медицински специалисти.

Лидерът на опозиционната "Лига" Матео Салвини призова правителството да предостави незабавна финансова помощ за работещите родители, които ще се сблъскат с проблеми заради затварянето на училищата и грижата за децата. 

В Италия са регистрирани над 2500 случая на заболяване от Covid-19, като оздравелите вече са над 160. Фаталните случаи от новия коронавирус са 79. Министърът на икономическото развитие Стефано Патуанели е поставен под карантина заради среща със съветник от региона Ломбардия, който е дал положителна проба за новия коронавирус.  

Посещението на италианския президент Серджо Матарела в Мозамбик, което трябваше да се случи на 10-12 март, също е отложено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети