ИТН обяви готовност за реформа в КПКОНПИ, но остави без отговор избора на Рашков

Ива Митева (ИТН) заяви готовност на партията "да направим всичко възможно за реформа на съдебната система, антикорупционното законодателство", но остави без отговор второто условие на "Продължаваме промяната" - избор на Бойко Рашков за директор на КПКОНПИ.

Заявките за "мъдрост, разум и лидерство" дойдоха точно в началото на преговорите с БСП за евентуална подкрепа на кабинет с трети мандат.

"Твърдо заявяваме, че сме готови на конструктивни разговори. Нашето последователно мнение е, че избори в момента не са необходими. Изборите няма да доведат до по-добри резултати, а ще задълбочат кризата. Ако сме отговорни политици, трябва да направим всичко, за да се стигне до кабинет", обяви Ива Митева пред журналистите.

Тя твърди, че ИТН имат съвпадения с програмата на ПП, БСП и ДБ в "почти всички точки", но отвори вратичка за "допълнения, които са нашата идентичност".

Възможността за дописване на програмата беше формулирана и от Корнелия Нинова от БСП.

"Информирали сме ПП, че смятаме, че програмата трябва да е отворена за ИТН. Смятаме, че така е колегиално и логично, след като вие не сте участвали в съставянето ѝ - асболютно нормално е да дадете мнение и да направите своите предложения", каза тя.

Нинова предупреди, че първият разговор с ИТН ще е само по програмата и принципните въпроси за евентуално ново мнозинство - но не и за структура и персонален състав на Министерски съвет.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024