Ицо Хазарта към "Възраждане": Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?

Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) атакува "Възраждане" ден след опита им да щурмуват Народното събрание.

Петров поиска думата след обясненията на Цончо Ганев (един от организаторите на протеста), че отговорността за случилото се на 12 януари била на правителството и че партията "най-вероятно" ще продължи с тези действия.

Петров поиска думата веднага след него и зададе следния въпрос към депутатите в залата:

"Ако аз утре реша и извикам 500-1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева", не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?", попита той.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин коментира, че "ще направим правна справка дали може да се очакват такива действия".

Малко по-късно Костадин Костадинов ("Възраждане") попита във Facebook дали Петров е нарекъл фашисти "хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания", на което рапърът отговори:

"Здравейте, г-н Костадинов! Вчера останах до края на работния ден, след което си тръгнах - сам и пеша, както правя обикновено. Фашисти сред протестиращите не видях. Струва ми се, че видях няколко ваксинирани фашиста - първо бяха вътре в парламента, после излязоха отвън. Имало и още един, но бил под карантина"

По-рано днес "Продължаваме промяната" излязоха с декларация, в която осъдиха поведението на "Възраждане" по време на бунта пред парламента в сряда.

"Във вчерашния ден 77 човека са загубили живота си в битката с Covid. Организирането на хора да пътуват и насърчаването да не използват лични предпазни средства е безразсъдна хулиганска проява", каза Николай Ангов.

Той разкритикува "Възраждане" за това, че поставя под риск живота и здравето на протестиращите, докато "депутатите на партията са ваксинирани и ако имат нужда от лекарска помощ, ще развеят депутатските си карти в претъпканите болници" - "Това е лукс, който техните избиратели нямат".

"Една шепа хора виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на опасност живота на своите избиратели", каза още той.

Ганев от "Възраждане" на свой ред обвини правителството, че не отменя зеления сертификат, за да "направи така, че обществото да получи обединение в този момент, в който се намира". Той обвини Ангов за "всяване на паника" заради цитирането на данни за смъртността в България през последните години, което накара депутата от ПП да покаже от трибуната на парламента таблицата с официалните данни на НСИ за извънредната смъртност в страната.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

След значителни загуби Русия е напът да се сражава с танкове, извадени от музея

С бойни танкове Т-54 и Т-55 руснаците очевидно изтупват от прахта оборудване за бойни операции в Украйн

17:04 - 25.03.2023

Ердоган похвали Путин за "положителното му отношение" към сделката за зърно

В телефонен разговор Путин и Ердоган са обсъдили и развитието на войната в Украйна

15:53 - 25.03.2023

Гуинет Полтроу и странният съдебен процес срещу нея, който завладя социалните мрежи

Актрисата Гуинет Полтроу е изправена пред оспорвана съдебна битка, в центъра на която е ски инцидент от 2016 г.

14:23 - 25.03.2023

Отстъпки за гориво срещу доставка на храни в селата. Кабинетът обмисля нови компенсации за бизнеса

Служебният кабинет обмисля нови мерки, с които да се бори с инфлацията

12:11 - 25.03.2023

Макрон свали "луксозния" си часовник по време на интервю - и си навлече критики

Някои твърдят, че часовникът на Макрон струва близо 80 хил. евро, докато други дават далеч по-ниска цена от 2400 евро.

11:36 - 25.03.2023

Байдън и Трюдо представиха единен фронт срещу авторитарните режими

Срещата между двамата лидери идва само дни след визитата на Си Дзинпин в Москва

09:04 - 25.03.2023