Ицо Хазарта към "Възраждане": Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?

Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) атакува "Възраждане" ден след опита им да щурмуват Народното събрание.

Петров поиска думата след обясненията на Цончо Ганев (един от организаторите на протеста), че отговорността за случилото се на 12 януари била на правителството и че партията "най-вероятно" ще продължи с тези действия.

Петров поиска думата веднага след него и зададе следния въпрос към депутатите в залата:

"Ако аз утре реша и извикам 500-1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева", не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?", попита той.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин коментира, че "ще направим правна справка дали може да се очакват такива действия".

Малко по-късно Костадин Костадинов ("Възраждане") попита във Facebook дали Петров е нарекъл фашисти "хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания", на което рапърът отговори:

"Здравейте, г-н Костадинов! Вчера останах до края на работния ден, след което си тръгнах - сам и пеша, както правя обикновено. Фашисти сред протестиращите не видях. Струва ми се, че видях няколко ваксинирани фашиста - първо бяха вътре в парламента, после излязоха отвън. Имало и още един, но бил под карантина"

По-рано днес "Продължаваме промяната" излязоха с декларация, в която осъдиха поведението на "Възраждане" по време на бунта пред парламента в сряда.

"Във вчерашния ден 77 човека са загубили живота си в битката с Covid. Организирането на хора да пътуват и насърчаването да не използват лични предпазни средства е безразсъдна хулиганска проява", каза Николай Ангов.

Той разкритикува "Възраждане" за това, че поставя под риск живота и здравето на протестиращите, докато "депутатите на партията са ваксинирани и ако имат нужда от лекарска помощ, ще развеят депутатските си карти в претъпканите болници" - "Това е лукс, който техните избиратели нямат".

"Една шепа хора виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на опасност живота на своите избиратели", каза още той.

Ганев от "Възраждане" на свой ред обвини правителството, че не отменя зеления сертификат, за да "направи така, че обществото да получи обединение в този момент, в който се намира". Той обвини Ангов за "всяване на паника" заради цитирането на данни за смъртността в България през последните години, което накара депутата от ПП да покаже от трибуната на парламента таблицата с официалните данни на НСИ за извънредната смъртност в страната.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновява се)

По първоначална информация има пострадали.

18:41 - 25.07.2024
Европейски дневници

България е доникъде с предложенията за еврокомисари, а ЕК даде краен срок

България все още е в следизборна безизходица и не е ясно какво ще се случва с кандидатите за еврокомисари

17:40 - 25.07.2024
Важно днес

"Александровска" болница спира аутопсиите - моргата е препълнена

Това може да блокира работата по разследвания, алармира прокуратурата

17:02 - 25.07.2024
Млада България

Защо 25% от поколението Z водят родителите си на интервюта за работа

В сравнение с поколенията преди тях, Gen Z имат по-особено отношение към работата

16:34 - 25.07.2024
Бизнес

OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P

OTP Group оглави първата класация на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година

15:59 - 25.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха създаването на парламентарна комисия срещу кмет на ГЕРБ

В мотивите към проекта се посочва, че жители на Доспат и представители на местния бизнес твърдят, че са "жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета.

15:58 - 25.07.2024
Европейски дневници

ЕК завежда дела срещу България в съда на ЕС заради няколко нарушения

ЕК е завела три дела срещу България по различни законодателни нарушения

15:10 - 25.07.2024