Ива Митева: Трифонов никога не е бил на преден план в ИТН Снимка: © Булевард България

Слави Трифонов никога не е бил на преден план за сметка на експертите на "Има такъв народ", смята председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева.

В интервю за БНТ тя заяви, че ИТН са си взели поуки от неосъществения проектокабинет и провала за сформиране на управляващо мнозинство след изборите през юли, когато партията стана първа политическа сила.

"Господин Трифонов никога не е бил на преден план в ИТН, той винаги е бил лидер на партията, но винаги е казвал, че експертите са на преден план. Сега просто като че ли ние израснахме и си научихме урока", каза Митева, която е сред зам.-председателите на 47-ото Народно събрание.

"Вече сме във властта, но дали това е най-важното, не съм убедена, а е важното да вървим напред и да се променяме, както всички искаме", добави тя..

Според нея новият парламент е силно обновен и "има прекалено много да учи, младостта може да доведе до проблеми, докато предишният парламент имаше по-обиграни политици и повече хора с опит". Сега обаче в пленарната зала се вижда "амбиция, енергия и желание за промяна".

Митева каза, че е ясно, че скоро няма да има нови избори, но 47-ият парламент ще е "труден". Причината според нея е, че "втората и треата партия (б.а. - ГЕРБ и ДПС) не са малки и не трябва да бъдат подценявани като политически играчи".

Ива Митева беше сред противниците на замразяването на цените на тока, парното и водата. Като юрист тя смята, че мораториумът, наложен до края на март 2022, е противоконституционен.

На въпрос дали ИТН има кандидатура за нов председател на КЕВР (б.а. - мандатът на сегашния - Иван Иванов, изтече), Митева каза, че няма информация, но посочи, че има достатъчно добри експерти, подходящи за поста, а Народното събрание бързо трябва да направи избор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024
Важно днес

Унгария отново се готви да блокира помощ на ЕС за Украйна за 2 млрд. евро

Будапеща отново зае страната на Русия по въпроси, свързани с войната в Украйна

07:55 - 23.04.2024
Важно днес

Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Комисията продължава със своето разследване по скандала около Агенция "Митници"

07:36 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът на bird Димитър Стоянов е бил задържан

Държавен служител се е оплакал, че е заплашван

00:12 - 23.04.2024
Важно днес

България е втора по най-нисък дълг в ЕС за 2023 г.

Бюджетният дефицит е бил 1,9% от БВП

19:30 - 22.04.2024
Важно днес

Георги Семерджиев е осъден на 20 години затвор и на втора инстанция

Той уби две момичета при жестока катастрофа през 2022 г.

18:58 - 22.04.2024