Снимка: © Канал 3

Ива Стоянова - досегашен мажоритарен собственик на Канал 3 - е назначена за генерален директор "Информация" в Нова телевизия. Под нейно ръководство ще попадне и отдел "Новини и актуални предавания", който се ръководи от друг кадър на Канал 3 с минало в ТВ7 - Миляна Велева. 

Стоянова заема позицията, която се държеше от Вяра Анкова през последните 2 години. Анкова влезе в ръководния екип на Нова ТВ след края на втория си мандат като генерален директор на Българската национална телевизия. Тя стана изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" (след продажбата на медийната група на братя Кирил и Георги Домусчиеви) през 2019 г., като споделя оперативното ръководство с Николай Андреев. 

Ива Стоянова посочва, че намира Нова ТВ за "поредно предизвикателство в професията" и разчита на "всеотдайния и качествен екип" на медията, "с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас". 

"Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред", казва тя в съобщението, разпространено от медията.

Досега тя беше собственик на 90% от капитала на "Ти ви медиа проджект" ООД, под чийто контрол се намира Канал 3. Справка в Търговския регистър показва, че на 17 декември 2019 г. е внесено заявление за смяна на собствеността, като Стоянова прехвърля дела си на своя съдружник Огнян Димов. 

Димов беше член на борда на директорите на ТВ7, преди да влезе в управлението на Канал 3 през 2015. Ива Стоянова също беше програмен директор на ТВ7, като запази позицията си след прехода в Канал 3 и по-късно стана съсобственик. 

Новата ръководителка на дирекция "Информация" в Нова ТВ е завършила Националната спортна академия и журналистика. Кариерата й започва в спортни печатни издания, преминава през репортерска позиция в бившата телевизия ББТ на Петър Манджуков, в която впоследствие поема позицията на директор на новините. Стоянова доби популярност като водещ и репортер в ТВ7 по време на управлението на Николай Бареков - двамата бяха и лица на сутрешния блок на телевизията. 

Професионалният й път от ТВ7 насам върви паралелно с този на Миляна Велева, ръководител на "Новини и актуални предавания" в Нова ТВ от април 2019. За последните няколко месеца Нова ТВ се раздели с няколко мениджъри (Силва Зурлева, Виктория Бехар, Даниел Чипев), и водещи журналисти (Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Марин Николов, и др. 

Доста от овакантените позиции бяха попълнени с кадри на Канал 3 като Мая Костадинова, Васил Иванов и др. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Парламентът проверява как Емил Кошлуков е избран за директор на БНТ

Тошко Йорданов ще изпрати запитване до СЕМ заради стажа и дипломата на Кошлуков

Актьорът Гаспар Улие загина на 37 г. при ски инцидент

Френският актьор е получил тежка травма при сблъсък с друг скиор

Англия отменя почти всички мерки за Covid - при 90% ваксинирани хора над 60 г.

Без маски и Covid-паспорти в Англия - пикът на Омикрон вече е преодолян, а населението е имунизирано

Шеф Андре Токев влиза в затвора за 7 месеца

Готвачът е сключил споразумение с прокуратурата по делото за шофиране в нетрезво състояние

"Булсатком" пуска BBC Еarth за първи път в България

За всеки активиран ТВ пакет ГЛОБУС компанията ще дарява средства за Фондация "Заедно в час"

Цацаров се връща във Върховната касационна прокуратура, която го проверява

ВКП вече извършва проверка срещу него, изискала е информация от ДАНС

7 души са били подслушвани незаконно у нас през 2021 г.

141 от проверките са свързани с протестите, не е ясно дали подслушваните са сред тях