Ива Стоянова става директор "Информация" в Нова ТВ след трансфер от Канал 3 Снимка: © Канал 3

Ива Стоянова - досегашен мажоритарен собственик на Канал 3 - е назначена за генерален директор "Информация" в Нова телевизия. Под нейно ръководство ще попадне и отдел "Новини и актуални предавания", който се ръководи от друг кадър на Канал 3 с минало в ТВ7 - Миляна Велева.

Стоянова заема позицията, която се държеше от Вяра Анкова през последните 2 години. Анкова влезе в ръководния екип на Нова ТВ след края на втория си мандат като генерален директор на Българската национална телевизия. Тя стана изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" (след продажбата на медийната група на братя Кирил и Георги Домусчиеви) през 2019 г., като споделя оперативното ръководство с Николай Андреев.

Ива Стоянова посочва, че намира Нова ТВ за "поредно предизвикателство в професията" и разчита на "всеотдайния и качествен екип" на медията, "с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас".

"Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред", казва тя в съобщението, разпространено от медията.

Досега тя беше собственик на 90% от капитала на "Ти ви медиа проджект" ООД, под чийто контрол се намира Канал 3. Справка в Търговския регистър показва, че на 17 декември 2019 г. е внесено заявление за смяна на собствеността, като Стоянова прехвърля дела си на своя съдружник Огнян Димов.

Димов беше член на борда на директорите на ТВ7, преди да влезе в управлението на Канал 3 през 2015. Ива Стоянова също беше програмен директор на ТВ7, като запази позицията си след прехода в Канал 3 и по-късно стана съсобственик.

Новата ръководителка на дирекция "Информация" в Нова ТВ е завършила Националната спортна академия и журналистика. Кариерата й започва в спортни печатни издания, преминава през репортерска позиция в бившата телевизия ББТ на Петър Манджуков, в която впоследствие поема позицията на директор на новините. Стоянова доби популярност като водещ и репортер в ТВ7 по време на управлението на Николай Бареков - двамата бяха и лица на сутрешния блок на телевизията.

Професионалният й път от ТВ7 насам върви паралелно с този на Миляна Велева, ръководител на "Новини и актуални предавания" в Нова ТВ от април 2019. За последните няколко месеца Нова ТВ се раздели с няколко мениджъри (Силва Зурлева, Виктория Бехар, Даниел Чипев), и водещи журналисти (Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Марин Николов, и др.

Доста от овакантените позиции бяха попълнени с кадри на Канал 3 като Мая Костадинова, Васил Иванов и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

С челник срещу сметките за ток? Как невинен клип прати българско семейство в световните медии

Чавдар и Тони не пестят ток, докато стоят на тъмно. Но фалшивата новина обиколи света

14:53 - 27.11.2022

Протестите в Китай стават все по-смели: Чуват се призиви за оттеглянето на Си Дзинпин

Чуват се скандирания "Долу Комунистическата партия"

14:04 - 27.11.2022

Карадайъ дава интервю: "Давайте следващия въпрос... Ако баба ви беше мъжка, щяхме ли да водим разговор..."

"На Марс ли да изселим депесарите", пита лидерът на ДПС в нервен разговор с Мария Цънцарова

12:30 - 27.11.2022

Игра на "Дипломация" с "Цицерон": Изкуственият интелект, който блъфира почти като човек

Алгоритъмът на "Мета", кръстен на римския държавник и философ, може да бъде полезен и в други сфери

10:34 - 27.11.2022