Иван Ангелов за Борисов: "Имаме чисто мъжки отношения, нищо сексуално" Снимка: © бТВ

Собственикът на компанията "Градус" Иван Ангелов потвърди, че се познава с премиера Бойко Борисов и го е молил за разрешаване на текущи проблеми с износа на своя стока през Турция за трети страни.

Бизнсменът се яви на изслушване в комисията "Манолова", за да отговори на обвиненията на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за корупция и търговия с влияние. В сряда свидетелят изнесе сигнал, в който твърдеше, че Ангелов е "ковчежник" на лидера на ГЕРБ и че контролира институциите, които регулират земеделския сектор.

Ангелов обяви, че "95% от думите на Илчовски са лъжи" и потвърди намерението си да го даде под съд за клевета и материални щети заради спада на цените на акциите на компанията му в последните два дни.

Иван Ангелов демонстрираше фамилиарно отношение спрямо министър-председателя, като обяви, че разговаря с него на всеки 10-15 дни и че имат практиката да играят карти ("не само с премиера, той не може да играе белот за трима души").

Той обяви, че има "чисто мъжки отношения, без нещо сексуално" с Борисов и че двамата "говорят като мъже за всичко, за което могат да говорят двама мъже".

"Молил съм го, да изнасям за Катар, в Турция, помагал ми е. В Турция намират дребни проблеми, за да не пускат камионите, Борисов ми съдейства, като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашите сертификати отговарят на всички стандарти", каза той.

Ангелов потвърди, че е посещавал бившата правителствена резиденция "Витошко - Студена", макар да не е ходил там повече от една година, но обяви, че "не си спомня" дали негова фирма е концесионер на имота по 30-годишен договор.

Смут в залата провокира твърдението му, че бартерът с дарения на хранителни стоки от неговата фирма и от "Интръст" (собственост на бившия депутат Делян Пеевски) срещу медицински консумативи и фурми от ОАЕ е представлявал "бизнес сделка, от която целта е да се правят пари".

Размяната на продукцията се случи в първите седмици от началото на пандемията, като лично икономическият министър Емил Караниколов пътува до Дубай, за да предаде стоката.

"С фурмите ние сме си възстановили парите и сме на печалба", каза Ангелов, което предизвика бурни възгласи сред депутатите, тъй като официалната информация от правителството беше, че те са дарени на БЧК за раздаване на социално слаби хора.

На уточняващ въпрос как е продал фурмите "на печалба", Ангелов започна да изброява дарителския бизнес на "Градус" и обяви, че бизнесът му има задължения "от хуманитарен характер".

В крайна сметка собственикът на птицефермата отказа да дава повече информация по бартера и заяви, че ще направи справка, защото не си спомня подробности за нея.

Опитът му да отрече твърденията на Светослав Илчовски, че е платил 5000 лв. за компаньонка на Борисов, също произведоха шеги на гърба на премиера:

"Дал съм 5000 лв. на плеймейтката на Борисов? Тази плеймейтка е много евтина. Борисов ще си намери кой да плати за много по-скъпа", каза Ангелов.

Очаквайте подробности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Двама души загинаха при сблъсък между влак и микробус в Плевенско

При инцидента са загинали двама души, пътували в микробуса

18:00 - 03.06.2023

Андрю Тейт даде първото си интервю след затвора. Обяви го за "нагласено", след като не хареса въпросите

Инфлуенсърът отрече обвиненията в сексуално насилие и каза, че е "сила на доброто в света"

17:48 - 03.06.2023

Да пушиш не е готино - дори и да си Джена Ортега

Майката на актрисата се включи в дебата онлайн и даде съвет на дъщеря си

16:07 - 03.06.2023

Радев не смята, че кабинетът на Денков и Габриел е експертен

Президентът отказа да коментира протестите срещу него

15:49 - 03.06.2023

Турция изпраща войски и военна техника през България в Косово на фона на размириците там

Турция планира да изпрати специални военни части в Косово в отговор на искане на НАТО

14:23 - 03.06.2023

Френският уличен артист, чието сърце принадлежи на украинския народ

Художникът Кристиан Гюми, известен като C215, показва силата на Украйна в стенописи

14:00 - 03.06.2023

Русия забърка Apple и САЩ в "шпионски заговор" и ги обвини, че са хакнали хиляди iPhone-и

Разузнавателната служба ФСБ твърди, че е разкрила шпионска операция на САЩ. Apple отхвърля обвиненията

13:24 - 03.06.2023

17-годишен тийнейджър победи световния No. 1 в шахмата Магнус Карлсен навръх рождения си ден

Що се отнася до подаръците за рожден ден, победата над световния №1 определено е запомнящ се такъв

12:04 - 03.06.2023

Zamunda ще бъде блокирана заради "Се таа, брат" и други "БГ Хитове до скъсване"

Причината за решението на съда се оказа иск за незаконно разпространяване на българска музика

11:08 - 03.06.2023