Ивет Лалова стана част от ключова комисия в Световната атлетика Снимка: © Getty Images

Ивет Лалова получи високо признание в международната асоциация по лека атлетика, след като беше избрана за член на Комисията на атлетите.

Лалова е получила най-голям брой гласове - 615 - в изборите за обновяване на състава на комисията. Останалите нови членове са Ана Рижикова (Украйна), Леа Шпрунер (Швейцария), Лисан де Вит (Нидерландия), Матю Хюз (Канада) и Ташиказу Яманиши (Япония), състезатели съответно в бягането с препятствия, спринта, бягането на средни и дълги разстояния и спортното ходене.

Комисията на атлетите има право да излъчи двама души, мъж и жена, в управляващия съвет на световната асоциация с пълни права на гласуване. В момента един от тях е Рено Лавилени (Франция), а вторият член е Валери Адамс (Нова Зеландия).

Комисията би трябвало да се окомплектова до 18 членове през 2023 г. по време на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща.

Член на Съвета на световната лекоатлетическа асоциация е българинът Добромир Карамаринов, който оглавявя както българската федерация по лека атлетика, така и Европейската асоциация по лека атлетика (от 2021).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023
Важно днес

И Илияна Йотова стана "Рицар на годината" на ордена на тамплиерите

Тя не е първият вицпрезидент, който получава отличието

09:22 - 03.12.2023