Снимка: © Getty Images

Ивет Лалова получи високо признание в международната асоциация по лека атлетика, след като беше избрана за член на Комисията на атлетите.

Лалова е получила най-голям брой гласове - 615 - в изборите за обновяване на състава на комисията. Останалите нови членове са Ана Рижикова (Украйна), Леа Шпрунер (Швейцария), Лисан де Вит (Нидерландия), Матю Хюз (Канада) и Ташиказу Яманиши (Япония), състезатели съответно в бягането с препятствия, спринта, бягането на средни и дълги разстояния и спортното ходене.

Комисията на атлетите има право да излъчи двама души, мъж и жена, в управляващия съвет на световната асоциация с пълни права на гласуване. В момента един от тях е Рено Лавилени (Франция), а вторият член е Валери Адамс (Нова Зеландия).

Комисията би трябвало да се окомплектова до 18 членове през 2023 г. по време на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща.

Член на Съвета на световната лекоатлетическа асоциация е българинът Добромир Карамаринов, който оглавявя както българската федерация по лека атлетика, така и Европейската асоциация по лека атлетика (от 2021).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море