Снимка: © БНТ

66-годишният бивш полицай Веселин Димитров е идентифициран като една от двете жертви на взрива във Варна. Димитров беше обявен за издирване след тежкия инцидент в кв. "Владислав Варненчик" в ранните часове на 13 януари. 

Тялото му е намерено в апартамента, който е обитавал с жена си. Дни преди експлозията тя е подала сигнал срещу него за домашно насилие и е получила ограничителна заповед. Мъжът е изнасял багажа си от жилището. 

Втората жертва е 53-годишна жена, загинала в съседен апартамент при взрива. Информацията беше съобщена от окръжния прокурор на Варна Красимир Конов, който се позова на косвени доказателства. Предстои да се получат и данни от ДНК-експертиза. 

Разследващите са установили, че Веселин Димитров е разполагал с 30 л бензин и 11 л газ. Взривът е причинен от концентрацията на лесно запалими вещества в затвореното помещение.

Все още не е ясно дали експлозията е причинена умишлено или от късо съединение в електрическата инсталация на апартамента. 

При взрива бяха нанесени сериозни материални следи. Няколко семейства бяха настанени в общински жилища, докато сградата се проверява за конструктивни повреди. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бургерът на бъдещето е вкусен, различен и екологичен

G burger е български и не се прави на месо

Пламен Николов: България не е имала премиер като мен досега

Изчегъртването "няма да е стратегия на правителството"

Слави Трифонов реши да изясни "тайминга" на номинацията на Пламен Николов

ИТН се разграничи от "спекулациите" около кандидатурата на Петър Илиев

“Делта” вариантът вече преобладава в България

63% от секвенираните проби са с новия вариант

Кой е Пламен Николов - новият кандидат за премиер на "Има такъв народ"

От кастинга за политици на Слави Трифонов до премиерския мандат