Измамницата Анна Сорокин се появи в Dancing with the Stars, вместо да бъде изгонена от САЩ

Може ли осъдена измамница да бъде звезда на едно от най-популярните ТВ риалитита в Америка, докато уж би трябвало да е под домашен арест заради дело за депортиране от САЩ?

Звучи абсурдно, но е факт. Рускинята Анна Сорокин / "Анна Делви" участва в най-новия сезон на Dancing with the Stars, въпреки че беше осъдена заради множество кражби и измами.

Сорокин твърдеше, че е наследница на богата фамилия, разполагаща с доверителен фонд от 67 млн. долара. За няколко години успя да измами банки, луксозни хотели и известни личности, с които се сприятелява, за да плащат сметките ѝ.

Преди време съдът я пусна под домашен арест, докато чака да разбере дали ще бъде депортирана поради липса на законово основание да живее на територията на Съединените щати.

И в този момент Анна излиза на дансинга, облечена в мини рокля и електронна гривна, украсена с блестящи мъниста.

Телевизия ABC, която излъчва Dancing with the Stars, я описва като "артист, модна икона и представителка на хайлайфа на Ню Йорк със спорна слава".

Критиците на предаването обвиняват медията, че героизира престъпленията ѝ и "копае дъното", като размива границите между добро и зло.

Сорокин се бори срещу имиграционните служби вече трета година. През 2022 г. тя трябваше да бъде екстрадирана в Германия (заради второто си гражданство), но адвокатът ѝ успя да спре планирания полет.

Докато тя прави всичко възможно да остане в Америка, развлекателната индустрия не спира да измисля нови начини, по които да прави печалба от интереса към невероятната ѝ история.

Netflix пусна сериала "Inventing Anna", за който ѝ плати 320 000 долара - повече от цялата сума на присвоените от нея пари (част от тях бяха предназначени за изплащане на щетите от престъпната ѝ дейност).

По-късно Сорокин започна собствен подкаст, а Vogue снима тур из апартамента ѝ и пусна статия "Какво чете Анна Делви?".

Адвокатът ѝ е Джон Сандуег, който е работил като и.д. ръкводител на американската Имиграционна и митническа служба по времето на Барак Обама. Самият той признава, че делото за депортирането ѝ се е проточило прекалено много, въпреки че не е единственият процес, който отнема дълго време.

Сорокин е получила разрешение от съдия, за да излезе от домашен арест и да участва в риалити шоуто.

Продуцентът на Dancing with the Stars Конрад Грийн заявява пред Variety, че не вижда нищо нередно в поканата към нея.

"Да, тя имаше проблеми в миналото, но при нас са участвали и други хора с криминални проблеми. Тя изтърпя присъдата си. Мисля, че присъствието ѝ в шоуто е напълно легитимно", твърди той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024
Култура

"Синелибри 2024": Ървин Уелш, "Добър ден, тъга" и още от програмата на кинофестивала

Билетите за всички филми от "Синелибри" вече са в продажба

14:54 - 19.09.2024
Бизнес

Съдът на ЕС оспори практиката за "най-добра цена" на Booking, която ограничава хотелиерите

Решението може да има по-широки последици за туристическия бранш

14:04 - 19.09.2024