Измамницата Анна Сорокин ще снима собствено риалити, въпреки че е под домашен арест Снимка: © Getty Images

Осъдената измамница Анна "Делви" Сорокин, по чиято история Netflix направи сериала "Inventing Anna", работи по следващия си проект: телевизионно риалити предаване.

Британският вестник "Гардиън" съобщава, че концепцията на предаването включва Сорокин, която ще бъде домакин на вечери със "знаменитости, магнати и бляскави личности" в апартамента си в Манхатън за поредица от епизоди без предварителен сценарий. Продукцията е озаглавена "Delvey's Dinner Club.

32-годишната жена излезе от затвора през октомври 2022 г., след като излежа присъдата си по обвиненията в кражба и измама. В момента тя е под домашен арест, след като просрочи визата си за престой в Съединените щати.

Риалити поредица, продуцирана от компания, наречена Butternut, претендира, че ще покаже как Сорокин обсъжда с "уважаемите" си гости теми като криминалното си минало, репутацията си на измамница, опитите ѝ за рехабилитация на имиджа и изолацията по време на домашния ѝ арест.

"Няма нищо по-хубаво от преживяването да събереш на едно място подбрана група приятели, които да споделят житейски истории и да се насладят на страхотно кулинарно преживяване. Благодарна съм за възможността да работя с Wheelhouse и Butternut, за да представя визията си на по-широка аудитория и да споделя поглед към истинската Анна Делви", казва Сорокин в прессъобщение.

Измамницата Анна Сорокин, чиято история вдъхнови сериала на Netflix "Inventing Anna".

Тя лежа повече от три години в затвора за това, че измами банки, хотели и приятели, за да финансира луксозния си начин на живот, и измъкна около 200 хил. долара от инвеститори, докато се представя за фалшива наследница.

С образа на светска дама със собствен фонд тя убеждава редица членове на елита в Манхатън да инвестират в неин частен клуб и фондация за изкуство, кръстена на нейно име. Същевременно използва парите, за да плаща за луксозния си начин на живот, който включва дизайнерски дрехи, луксозни автомобили и месеци наред престой в най-скъпите хотели.

Тя посещава десетки светски събития, на които присъстват известни артисти, художници и инвеститори. Всички до един вярват на думите ѝ и никога не се усъмнили в разкошния ѝ начин на живот, който води. Точно заради това по-късно Сорокин става известна и с псевдонима "фалшивата наследница".

През май 2019 г. тя е осъдена на 12 години затвор с 4 години ефективно под арест за финансовите си престъпления, сред които и кражба на частен самолет.

Нейните криминални подвизи са описани подробно в материал от 2018 г. на журналистката Джесика Преслър за списание "Ню Йорк", който служи за основа на сериала на Netflix "Inventing Anna". Netflix заплати на Сорокин сума от 320 хил. долара за правата върху името ѝ в Inventing Anna, въпреки че по-голямата част от сумата е отишла за редица съдебни такси.

Пред американския таблоид "Page Six", Сорокин казва, че сред мечтаните гости за предстоящото риалити са министърът на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас, певицата Мадона, милиардерът Илон Мъск, сръбската художничка Марина Абрамович, адвокатът и бивш държавен секретар Сайръс Ванс, писателката Отеса Мошфег и обвиненият в измама главен изпълнителен директор на криптокомпанията FTX Сам Банкман-Фрид.

"Често се казва, че най-добрият начин да опознаеш някого е да споделиш с него храна. Всички ние отчаяно искаме да разберем коя е Анна в действителност. Предаването ще разкрие истинската жена зад всичко, което сме чели и гледали за Анна. Тя разказва историята си със собствените си думи и вярваме, че ще опровергае очакванията на зрителите", казва Кортни Уайт, главен изпълнителен директор на Butternut.

Измамницата Анна Сорокин, вдъхновила "Inventing Anna": "Нямах намерение да мамя никого"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024