Изпълкомът на БФС отмени конгреса си на 18 март Снимка: © Булевард България

Изпълкомът на БФС е решил, че няма да провежда конгрес на 18 март - въпреки че от септември 2021 г. тази дата беше обявена за ден на редовния конгрес на футболния съюз.

На 18 март се очакваше и да се проведе избор за ново ръководство на БФС по искане на Димитър Бербатов за периода 2022-2026 г.

Борислав Михайлов обяснява решението с това, че съдът все още не е излязъл с решения по жалби на клубове срещу предишния конгрес, свикан на 12 октомври 2021. На него Михайлов беше преизбран по спорна процедура със съмнения за недостигащо мнозинство.

Вписването на решенията на конгреса от 12 октомври са спрени до приключване на делата в Софийския градски съд.

Екипът на Бербатов искаше конгресът през март 2022 г. отново да бъде изборен – тоест да се гласува наново за президент. Той внесе документ с подписи на една трета от клубовете в страната, които застават зад него със същото намерение.

"Изпълкомът на БФС счита, че след като са налице съдебни спорове както по отношение на вече проведения конгрес, така и по отношение на бъдещия такъв, единственото правилно действие в случая е да се изчакат решенията на съдебните институции", се казва в позицията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024