Как да приготвим палачинкова торта Роза с крем брюле и ягоди Снимка: © Dr. Oetker

Великденските празници са времето, в което можем да се развихрим в кухнята и дори да опитаме нещо, което не е точно Великденско, но е по нашите вкусови предпочитания.

Палачинковата торта, за която ще ви разкажем, е супер лесна за правене и няма да открадне голяма част от времето ви за други празнични приготовления.

Рецептата споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог „Вкусното ми хоби със страст и любов".

Необходими продукти - за палачинките

250 мл. прясно мляко (пълномаслено)

150 мл. мляко

180 г. брашно

1 г. бакпулвер Dr.Oetker (на върха на ножа)

2 бр. яйца

10 г. пудра захар

1 щипка сол

1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл.

За крема

1 бр. Оригинален пудинг крем Брюле

100 г. краве масло на стайна температура

2 с.л. пудра захар

100 г. сладко от ягоди

500 г. нарязани на филийки ягоди

Начин на приготвяне

Смесете с миксер всички продукти за палачинките. Ако тестото ви се стори прекалено гъсто, добавете още малко прясно мляко. Изпечете палачинките в леко намазнен тиган с маслко и покрити с капак, за да станат меки и еластични.

Пригответе крема според указанията на опаковката и го охладете до стайна температура.

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар. Към него, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбърквате с миксер, започнете да добавяте крема.

Ще получите пухкав и сравнително стабилен крем, който след като приберете в хладилника, ще стегне и ще оформи тортата.

Нарежете всяка палачинка на три равни части. Оформете с нож за пица средните парчета от палачинките в полукръг, за да бъдат със същата форма, както крайните. Намажете всяко парче с 1 ч.л. от крема, ½ ч.л. от сладкото и наредете резени ягода.

Завийте първото парче на руло като розичка и го поставете в центъра на чинията, в която ще сервирате тортата. Продължете по същия начин с всяко следващо парче, като го прибавяте към розичката в чинията до изчерпване на количествата или до размера, който искате да бъде вашата торта.

Така оформената торта приберете в хладилник за 5-6 часа. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар по желание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Откриха следи от мистериозната пантера в Шуменското плато – животното се укрива там от седмици

Изготвен е профил на евентуалния собственик на дивото животно

11:08 - 22.06.2025
Живот

Жени Маркова: Най-добрият начин да помогнем на бебето да се роди, е да не му пречим

Какво е дула и как тя помага на жените през бременността и след това

10:15 - 22.06.2025
Важно днес

„Всички носят отговорност“ – Гроздан Караджов за инцидента с блокираните пътници на летище „Васил Левски“

Министърът подчерта, че има системен проблем с обслужването

09:55 - 22.06.2025
Важно днес

САЩ атакуваха ядрени обекти в Иран, Тръмп заплаши с още удари

„Или ще има мир, или ще има трагедия за Иран“, заяви президентът Доналд Тръмп

08:50 - 22.06.2025
Спорт

Розови стени, шум, студен душ и 1:0 от съблекалнята - мръсните номера във футбола

10 колоритни футболни истории как се сломява съперник още преди мача

08:34 - 22.06.2025
Важно днес

Тече операция по изваждане на суперяхтата на Майк Линч, потънала край Сицилия

Разследващите се надяват да открият причините за трагедията, при която загинаха седем души

17:56 - 21.06.2025
Важно днес

300 пътници бяха блокирани в ръкав на летище „Васил Левски“ в продължение на час

СОФ Кънект прехвърли вината върху наземните оператори

16:45 - 21.06.2025
Спорт

Руски треньор обвини България в липса на демокрация. За Станка скандалите са “тъпотии”

През миналата олимпийска година борбата беше сред спортовете, донесли най-много медали на България

16:06 - 21.06.2025