Как да приготвим палачинкова торта Роза с крем брюле и ягоди Снимка: © Dr. Oetker

Великденските празници са времето, в което можем да се развихрим в кухнята и дори да опитаме нещо, което не е точно Великденско, но е по нашите вкусови предпочитания.

Палачинковата торта, за която ще ви разкажем, е супер лесна за правене и няма да открадне голяма част от времето ви за други празнични приготовления.

Рецептата споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог „Вкусното ми хоби със страст и любов".

Необходими продукти - за палачинките

250 мл. прясно мляко (пълномаслено)

150 мл. мляко

180 г. брашно

1 г. бакпулвер Dr.Oetker (на върха на ножа)

2 бр. яйца

10 г. пудра захар

1 щипка сол

1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл.

За крема

1 бр. Оригинален пудинг крем Брюле

100 г. краве масло на стайна температура

2 с.л. пудра захар

100 г. сладко от ягоди

500 г. нарязани на филийки ягоди

Начин на приготвяне

Смесете с миксер всички продукти за палачинките. Ако тестото ви се стори прекалено гъсто, добавете още малко прясно мляко. Изпечете палачинките в леко намазнен тиган с маслко и покрити с капак, за да станат меки и еластични.

Пригответе крема според указанията на опаковката и го охладете до стайна температура.

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар. Към него, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбърквате с миксер, започнете да добавяте крема.

Ще получите пухкав и сравнително стабилен крем, който след като приберете в хладилника, ще стегне и ще оформи тортата.

Нарежете всяка палачинка на три равни части. Оформете с нож за пица средните парчета от палачинките в полукръг, за да бъдат със същата форма, както крайните. Намажете всяко парче с 1 ч.л. от крема, ½ ч.л. от сладкото и наредете резени ягода.

Завийте първото парче на руло като розичка и го поставете в центъра на чинията, в която ще сервирате тортата. Продължете по същия начин с всяко следващо парче, като го прибавяте към розичката в чинията до изчерпване на количествата или до размера, който искате да бъде вашата торта.

Така оформената торта приберете в хладилник за 5-6 часа. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар по желание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024