Как да приготвим палачинкова торта Роза с крем брюле и ягоди Снимка: © Dr. Oetker

Великденските празници са времето, в което можем да се развихрим в кухнята и дори да опитаме нещо, което не е точно Великденско, но е по нашите вкусови предпочитания.

Палачинковата торта, за която ще ви разкажем, е супер лесна за правене и няма да открадне голяма част от времето ви за други празнични приготовления.

Рецептата споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог „Вкусното ми хоби със страст и любов".

Необходими продукти - за палачинките

250 мл. прясно мляко (пълномаслено)

150 мл. мляко

180 г. брашно

1 г. бакпулвер Dr.Oetker (на върха на ножа)

2 бр. яйца

10 г. пудра захар

1 щипка сол

1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл.

За крема

1 бр. Оригинален пудинг крем Брюле

100 г. краве масло на стайна температура

2 с.л. пудра захар

100 г. сладко от ягоди

500 г. нарязани на филийки ягоди

Начин на приготвяне

Смесете с миксер всички продукти за палачинките. Ако тестото ви се стори прекалено гъсто, добавете още малко прясно мляко. Изпечете палачинките в леко намазнен тиган с маслко и покрити с капак, за да станат меки и еластични.

Пригответе крема според указанията на опаковката и го охладете до стайна температура.

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар. Към него, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбърквате с миксер, започнете да добавяте крема.

Ще получите пухкав и сравнително стабилен крем, който след като приберете в хладилника, ще стегне и ще оформи тортата.

Нарежете всяка палачинка на три равни части. Оформете с нож за пица средните парчета от палачинките в полукръг, за да бъдат със същата форма, както крайните. Намажете всяко парче с 1 ч.л. от крема, ½ ч.л. от сладкото и наредете резени ягода.

Завийте първото парче на руло като розичка и го поставете в центъра на чинията, в която ще сервирате тортата. Продължете по същия начин с всяко следващо парче, като го прибавяте към розичката в чинията до изчерпване на количествата или до размера, който искате да бъде вашата торта.

Така оформената торта приберете в хладилник за 5-6 часа. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар по желание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дванайсет души загинаха след атенат в Сидни по време на тържество за Ханука

Най-малко двама заподозрени са задържани

12:38 - 14.12.2025
Живот

По улиците на Пловдив със скейт и самочувствие: Петър Петков

Скейтбордингът дълго време се намираше извън „официалните“ дисциплини и се възприемаше предимно като улична култура

11:20 - 14.12.2025
Важно днес

И в Унгария се проведе многохиляден протест срещу правителството

Поводът за недоволството станаха разкрития за брутално насилие над деца в дом за малолетни

11:13 - 14.12.2025
Спорт

Кеч легендата Джон Сина сложи край на кариерата си

Краят на една ера

10:53 - 14.12.2025
Важно днес

Двама студенти са убити, а други девет са ранени след стрелба в университет от Бръшляновата лига

Нападението e станало в департамента по физика по време на изпитна сесия

10:20 - 14.12.2025
Политика

Атанас Пеканов не знаел дали президентът подготвя своя партия

Пеканов каза, че през последните месеци не е разговарял с държавния глава

09:22 - 14.12.2025
Важно днес

От днес влиза ново разписание на влаковете

Част от промените са свързани с повишаване рентабилността на превозите

08:42 - 14.12.2025
Бизнес

Димитър Нойков: Сделка между Warner и Netflix ще се отрази както на цените, така и на добрите идеи

Огромните компании, които бяха в центъра на Холивуд, вече не са това, което бяха

08:00 - 14.12.2025