Една "много тъпа идея": Как сп. Rolling Stone уличи HBO в тролене на кинокритици Снимка: © Getty

Един от по-интересните скандали на седмицата, е този, който се завъртя около HBO. Може би сте чули, че преди два дни сп. Rolling Stone съобщи, че шефът на платформата, Кейси Блойс, е създал своя "армия под прикритие", която да отвръща на негативните отзиви от кино критиците.

Е, както става ясно и в този случай, лошото на тайните, е че никога не си остават тайни.

Блойс, който е главен изпълнителен директор и председател на HBO, призна, че наистина е възложил на персонала да създаде фалшив акаунт в Twitter, през който да атакува телевизионните критици. Блойс се извини на критиците на специално свикана след случая пресконференция и оправда действията си с думите, че те са се случили по време на период, в който е "работил от вкъщи и е злоупотребявал с времето, прекарано в Twitter".

„И ми хрумна една много, много тъпа идея, за да излея разочарованието си“, каза той на събитието на HBO в Ню Йорк в четвъртък.

То се наложи след като на 1 ноември американското списание Rolling Stone публикува доклад, в който цитира текстови съобщения, получени като част от съдебно дело, заведено от бившия изпълнителен асистент на HBO - Съли Темори.

В този доклад, предполагаемите съобщения показват кореспонденция между Кейси Блойс и негови служители. В комуникацията помежду им се вижда как Блойс нарежда на служителите си да „тролят“ критиците, които споделят негативни отзиви спрямо излъчвано съдържание на HBO и HBO Max в социалните мрежи.

Rolling Stone съобщава за случай, в който телевизионен критик написва в Twitter следното по повод сериала "Пери Мейсън":

„Скъпа престижна телевизия,

Моля, намерете някакъв начин да предадете драмата на мъжката травма, освен визуализирането на флашбеци към спомените на героя от окопа."

Според съобщенията, разпространени от Rolling Stone, Блойс изпраща туита на Катлийн Маккафри, старши вицепрезидент на отдела за драма в HBO.

След това изготвя отговор, който праща на свой служител с поръчката да го туитне от фалшив профил:

„Донякъде елитарен подход. Но има ли нещо по-травматично за мъжете (а сега и за жените) от битката във война? Съжалявам, ако това изглежда твърде удобно за вас.“

В крайна сметка, туитът не е изпратен, но по-късно са изпратени други съобщения от фалшиви акаунти.

В четвъртък Блойс каза, че 6 туита за период от 18 месеца са „не особено ефективни“, но все пак се извини на критиците.

„Извинявам се на хората, които бяха споменати в изтеклите текстове“, каза той.

И добави, че вече изпраща директни съобщения до журналистите, за да изрази обратната си връзка.

В статия по темата CNN съобщава че не може напълно да потвърди истинността на съдържанието на текстовите съобщения, които са публикувани в доклада, но отбелязва че според Rolling Stone е имало най-малко 6 случая, в които Блойс е пускал „тайната си армия“ по следите на критиците. Част от жертвите на тролските нападения под ръководството на Блоис са Катрин Ванарендонк - филмов критик във Vulture на New York Magazine и Алън Сепинуол – един от главните телевизионни критици на Rolling Stone.

Съли Темори, човекът, който стои зад разкритието, е бивш служител на HBO, който твърди, че е дискриминиран на работното си място и впоследствие неправомерно освободен от поста си след като е разкрил диагноза, която сочи за проблеми с психичното му здраве, пред шефовете си.

Според Темори той е бил сред помолените да изпълняват задачи, които меко казано не са в длъжностната му характеристика, включително създаване на фалшиви онлайн акаунти с цел заяждане с критиците на предаванията на HBO.

Освен че изпраща туитовете, Темори казва пред Rolling Stone, че е оставял и анонимни коментари върху някои статии на Deadline за сериали на HBO, включващи отрицателни коментари на други потребители, по указание на Блойс.

Адвокатите на HBO поискаха иска на Темори в съда да бъде отхвърлен. Пред сп. Rolling Stone те завиха, че HBO отрича „всички обвинения“, а самата платформа излезе с изявление, в което изрази очакване за справедливо решаване на спора и пожела на Темори "успех в бъдещите му начинания. "


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024