Легендарното парче на Twisted Sisters от 1984 г. "We're Not Gonna Take It" беше взето на въоръжение от американски групи от Covid-скептици, които водят кампания срещу носенето на предпазни маски по време на пандемията. 

Текстът на песента, създадена от Дий Снайдър, се смята за символ на вечния бунт на младото поколение срещу "баналния, измъчен, скучен" живот на възрастните. Клипът показва как децата на строго консервативно семейство се трансформират в глем-метъл музикантите от групата, за да сложат край на психическия тормоз от страна на бащата. 

Но репликите "Няма да търпим, имаме право на избор и няма начин да го изгубим" явно са се харесали и на организаторите на кампанията "Изгори маската си". 

В социалните мрежи се разпространява клип на "антимаскъри" от Флорида, които крещят "Повече няма да търпим" и слушат песента през телефоните си, докато шестват между щандовете на един от големите магазини от веригата Target. Нито едно от момчетата и момичетата  не носи маска на лицето си, а вместо това призовават всички останали клиенти на търговския обект да свалят своите. 

Жената, която снима клипа, казва единствено "Ш**** идиоти". 

Популярността на видеото, което има над 30 милиона гледания, принуди музиканта Дий Снайдър да се разграничи от злоупотребата с "We're Not Gonna Take It". 

"Не, тези егоистични задници нямат разрешението или благословията ми за използването на моята песен за идиотската им кауза", написа той в Twitter. 

Участниците в флашмоба в Target са идентифицирани и са им наложени глоби по 100 долара за това, че са нарушили мерките за ограничаване на заразата с коронавирус. Управителите на магазина също са глобени за това, че не следят за спазването на правилата. 

Според свидетелите на инцидента - участниците в протеста са скандирали "Ние сме американци, дишайте", "Всичко това е лъжа", "Нямате нужда от маски". 

Въпреки всичко протестиращите срещу мерките за Covid-19 в САЩ планират да продължат да използват "We're Not Gonna Take It" в акциите си, защото песента е "великолепен химн за свободата и преодоляването на потисничеството". 

Парчето на Twisted Sisters се смята за един от най-големите хитове на 80-те години. 

Covid-19 се връща в Европа, но този път е по-различен (инфографика)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"