Какво слуша Барак Обама това лято: От Боб Дилън до последния хит с Drake

Какво слуша Барак Обама това лято? Бившият американски президент остава верен на традицията, която следва от няколко години, и пусна новата си плейлиста от над 40 парчета за сезона. В селекцията има за всеки по нещо - от евъргийни и Боб Дилън до чисто нови хитове.

„Както правя всяка година, ето някои песни, които слушам това лято – комбинация от стари и нови. Очаквам с нетърпение да чуя какво съм пропуснал“, написа Обама по повод списъка.

Разнообразният вкус на 44-я президент на САЩ обхваща всичко - от “Not Strong Enough” на инди рок групата Boygenius, която излезе тази година, до класики като хита “River Deep – Mountain High” (1966 г.) на кралицата на рокенрола Тина Търнър, която почина през май на 83-годишна възраст.

Първата песен в списъка на бившия президент е новият сингъл на Джей Хюс и Дрейк „Who Told You“, който беше пуснат миналия месец.

В плейлиста на Обама e включен и хип-хоп химнът на 90-те - “California Love” на 2Pac, както и заглавия като “Walk Like an Egyptian” от The Bangles. Има и още доста носталгични парчета:

  • “Inner City Blues (Make Me Wanna Holler)” - Марвин Гей
  • “(Sittin’ On) the Dock of the Bay” - Отис Рединг
  • “Reach Out I’ll be There” - The Four Tops
  • “Dr. Feelgood (Love is a Serious Business)” - Арета Франклин
  • “Got ‘Til It’s Gone” - Джанет Джаксън
  • “Golden Lady” - Стиви Уондър

Да се върнем на модерната част от музикалните предпочитания ва бившия държавен глава. Това лято той слуша Айс Спайс и Ники Минаж с парчето “Princess Diana”.

В списъка са още “Watching the Credits” на The Beths, песента “Try Me” на Жоржа Смит, носителката на Грами Ашли Макбрайд с “The Devil I Know” и още много други тазгодишни хитове.

Обама също показа познанията си за няколко изгряващи на музикалната сцена звезди, в това число мексиканският рапър Песо Плума и нигерийската изпълнителка Айра Стар.

Списъкът на Обама освен жанрово е и езиково разнообразен. В него присъстват не само англоезични песни, а и изпълнения на испански - като „Vampiros“ на Розалия и нейния годеник Рау Алехандро.

Сред музикалните предпочитания на бившия президент има и песни на някои изпълнители, които изглежда са му любими за всички времена и присъстват в летните му плейлисти от лятото на 2021 г. – Rolling Stones, Стиви Уондър, и Боб Дилън.

Летният списък на Обама за 2023 г. включва и кавъра на кънтри певеца Люк Комбс на песента „Fast Car“ (1998 г.), която в оригинал изпълнява Трейси Чапман. Песента наскоро стана номер 1 в класацията „Country Airplay“ на Billboard, превръщайки Чапман в първата чернокожа жена, оглавила този чарт за 33-годишната му история.

Обама традиционно пуска своите плейлисти за лятото, ваканциите и дори за мотивация за тренировка. Заедно със списъка от песни, бившият президент на САЩ пусна и предложения за летни четива. В него са едни от любимите му романи като The Wager от Дейвид Гран, Hello Beautiful от Ан Наполитано и "Evicted: Poverty and Profit in the American City" на Матю Дезмънд, която американският бизнесмен Бил Гейтс също посочи като една от любимите си книги.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024
Важно днес

Герой от разследване на АКФ за злоупотреби влиза в управата на пътната агенция

Случаят е стигнал до прокуратурата, след това се губят следите

15:04 - 30.04.2024