Калин Стоянов ще отговаря за скандалния случай с побоя на момче в "Кайт бар" Снимка: © МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде изслушан в Народното събрание във връзка със скандалния случай на побой на 19-годишно момче в "Кайт бар" на 1 юли.

Въпросът до Стоянов е внесен от депутатите от ППДБ Андрей Цеков, Атанас Атанасов, Петър Кьосев, Стою Стоев и Явор Божанков.

Изслушването ще се проведе на 11 юли (четвъртък) - то вече е записано в проекта за седмична програма на Народното събрание, която беше публикувана в сряда сутрин.

За нападението в "Кайт бар" се разбра едва преди няколко дни, след като приятел на пострадалия Владимир разказа за случилото се във Facebook и призова за помощ заради опасения, че случаят може да се потули.

Причината - мъжът, който е идентифициран като нападател от пострадалия и от други свидетели, е носил жилетка на частната охранителна фирма "Делта гард".

Компанията обаче твърди, че извършителят на побоя не бил техен служител, а само носил тяхна светлоотразителна жилетка.

Пострадалият младеж е със счупена челюст на три места вследствие на ударите.

Програмата на парламента включва още пет изслушвания на министри по различни теми:

  • в сряда Найден Тодоров ще отговаря за работата на Национален фонд "Култура" във връзка с повторното пускане на две програми по Плана за възстановяване и устойчивост
  • в четвъртък министърът на енергетиката Владимир Малинов ще съобщи какво се случва с преговорите на България с "Боташ" по дългосрочния договор за газови доставки и какви мерки са взети след забавянето на терминала за LNG в Александруполис, в който България е акционер;
  • след изслушването на Калин Стоянов за "Кайт бар", здравният министър Галя Кондева ще дава обяснения за мерките срещу употребата на райски газ от непълнолетни; Този и всички по-горни въпроси са внесени от ПП-ДБ.
  • отново в четвъртък министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова ще отговаря за напредъка на строителството на АМ "Хемус" по искане на "Възраждане".
  • Коритарова ще бъде питана и за поредния съдебен обрат около т.нар. подпорен хотел на плажа Алепу.

Линейка без лекари и полицаи без правомощия: Разказът на жестоко пребития младеж в "Кайт Бар"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024