Карадайъ поведе ДПС към избори - на среща с Ердоган в Анкара

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се появи изненадващо на снимка от официална среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Според "Родопи 24" снимката е публикувана от пресцентъра на президентската администрация на Ердоган. Пресцентърът на ДПС все още не е съобщил за посещението на председателя си в Турция.

Разговорите между Карадайъ и турските държавници са закрити за медиите, темата им също не се оповестява от официалните източници. Това, което прави впечатление, е, че Мустафа Карадайъ се появява в Анкара в деня преди назначаването на новия служебен кабинет и началото на ефективната предизборна кампания.

По същия начин лидерът на ДПС се появи в Турция месец преди предсрочните избори на 11 юли, като отново беше приет от Ердоган и Чавушоглу.

Визитата и посланията му в Анкара тогава стана повод за много остър сблъсък между Карадайъ и президента Румен Радев, който постави въпроса "коя е родината" на председателя на ДПС.

В отговор Движението за права и свободи реши на 14 ноември 2021 г. да мобилизира рязко избирателите си сред българските изселници в Турция, като благодарение на тях добави 85 256 гласа към общо 341 000 бюлетини и стана трета политическа сила с аванс пред БСП.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024