Каракачанов декларира връзката си със семейство Бобокови

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че е кумувал на сватбата на бизнесмена Пламен Бобоков и е кръстник на трите му деца.

Според Каракачанов, връзките му с фамилия Бобокови не е нерегламентирана, а взаимоотношенията им се свеждали до "семейни мероприятия".

Атанас и Пламен Бобокови бяха задържани и обвинени в съучастие в схема за незаконен внос на отпадъци и потенциални данъчни престъпления. Обвинението беше повдигнато след акция в МОСВ (което е в квотата на ВМРО от 2017 г. досега), при която беше арестуван и зам.-министър Красимир Живков.

"Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам, като предприемчиви, работливи, които почнаха от една гола поляна. И когато фалира „Плама“ – Плевен, тяхното предприятие за масло остана единственото в България. Разшириха си бизнеса в Турция, Украйна, Узбекистан… Познавам ги, като работливи, спечелените пари не ги хвърляха в яхти, а за създаване на работни места. Държавното обвинение има явно данни или най-малкото съмнения за нещо и остава това да се докаже", каза Каракачанов по време на посещение в Шумен.

Вицепремиерът обяви, че е кумувал на Пламен Бобоков преди повече от 20 години, а настоящият патриарх Неофит - тогава русенски митрополит - е провел църковната церемония.

Каракачанов поиска медиите "да не търсят под вола теле и сензации" независимо от връзките му с фамилията на бизнесмените.

Законът за конфликт на интереси не третира кумовете и кръстниците като "свързани лица". Според действащото законодателство, официалното деклариране на конфликт на интереси е задължително за "съпрузите или лицата, които се намират във фактическо съжителство, роднините по права линия, по съребрена линия - до четвърта степен включително, и по сватовство - до втора степен включително".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протест срещу връщането на хартиените бюлетини блокира движението пред парламента

 Демонстрантите блокираха движението пред сградата на Народното събрание, а цялото пространство е изпълнено с хора

19:55 - 01.12.2022

Доц. Осиковски: Facebook не е публичен площад. Може да усилва и заглушава гласове, но бутоните са в ръцете на модераторите

Според доц. Мартин Осиковски дебатът за модерирането на българския Facebook се води грубо

18:30 - 01.12.2022

"Шак" по HBO Max - неразказваната история на най-големия шоумен в NBA

Реалистичен разказ, в който О`Нийл е оставен да бъде себе си

15:17 - 01.12.2022

Kaufland ще развива магазините си като мултифункционални търговски центрове

Компанията продължава да модернизира магазините си в улеснение на своите клиенти

15:03 - 01.12.2022

ПП и ДБ отново свикват протест срещу връщането на хартиената бюлетина

Това ще е третият протест срещу хартиената бюлетина в рамките на две седмици

14:56 - 01.12.2022

Актьори от Народния театър подкрепят с подписка началника си

Част от трупата се подписа "за" директора Васил Василев. Валери Йорданов му иска оставката, обръсна косата си и брани Морфов

14:47 - 01.12.2022