Няма писмени доказателства и публикации кога точно се е провел първият масов габровски карнавал, но и няма габровец, който да не знае, че всичко започва още през 19-ти век, с едно шумно, весело шествие на маскирани хора, известно ни като Олелийня, разказват организаторите на прочутия габровски карнавал.

Габровският карнавал има свое мото всяка година - "Кот доди, гад доди" е името на празника през 2022 г.

Традиционно шегите с политици са една от най-атрактивните части на карнавала. Снимката на фигурата на председателя на "Възраждане", представен като жертва на сексуален акт от страна на руския Мечок, обиколи социалните медии, но не намери място в някои от новинарските сайтове, където акцентът беше - "Шегички с правителството".

Действително, коалиционният партньор Корнелия Нинова също не е пожалена - председателката на БСП е представена като блудница с червена рокля и бутилка олио в ръка, а под фигурата ѝ има надпис "Комунистите държавата продават".

Кирил Петков и Асен Василев също са показани откъм хумористичната страна: Кирил държи папка "Списък", на която от другата страна пише Google, а Асен е стъпил върху "външния дълг".

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази година си е чист представител на опозицията държи в ръка членска книжка за Българската комунистическа партия и макет на Буда в другата - псевдонимът, под който през 1996 година е регистриран като информатор на ЦСБОП.

Над Борисов заплашително стои Делян Пеевски с бухалка в ръка.

Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова е представена като мажоретка с екип на "Харвард".

Руският президент Владимир Путин също е обект на шегите на габровци - той е с прическата и мустака на Хитлер, с превързана ръка, до него е потъналият крайцер "Москва", а десния си показалец държи върху ядреното копче.

Редакцията благодари за снимките в статията на фотографа Радослав Първанов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170

И Украйна, и Русия твърдят, че контролират Лисичанск

Британското разузнаване подкрепя позицията на Киев