Снимка: © Getty Images

Къща за гости в село Леденик (Велико Търново) се оказа резервирана от над 300 души за посрещането на Нова година.

Случаят беше съобщен от собственика на имота Георги Данаилов пред Нова ТВ, като човекът твърди, че е измамен от своя наемателка.

Според репортажа - парите за капарирането на къщата са събирани по банкова сметка на жена, която е наела къщата, за да я преотдава под наем. Данаилов е разбрал, че се случва нещо нередно, когато започнал да получава множество обаждания от клиенти.

Къщата за гости е с капацитет от 17 легла, но плащанията са направени за настаняването на повече от 300 души.

Излъганите хора са предплатили за настаняването на големи компании от по 13-19 души. Превеждали са суми между 600 и 1200 лв. в зависимост от броя на бъдещите посетители.

Клиентите са разбрали за случващото се, когато са опитали да се свържат с жената за уточняващи въпроси преди пътуването и не са успели да я открият. Тогава са се обадили на телефона на собственика.

Собственикът на имота твъди, че няма нищо общо с измамната схема и че самият той има несъбрани вземания от жената, събирала капаро за наем на къщата му.

МВР е започнало разследване по случая, като според Нова ТВ наемателката на къщата е започнала да връща парите на част от засегнатите хора.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%