Kaufland България разширява асортимента си с 10-те най-търсени немски колбаси Снимка: © Kaufland

Kaufland България допълва висококачествения си асортимент с нова серия германски колбаси от собствената си марка К-Classic. Десет от най-търсените за германската кухня месни изделия – наденички, салами и шунки, включително традиционните леберкез и дебърцини, боквурст, бирена шунка, пастет, както и пуешки минивурст вече се предлагат в магазинната мрежа. Селекцията от продукти е съобразена с българския вкус и търсенето на клиентите.

Новите наденички и колбаси, които вече са в магазините в България, се произвеждат в собствения завод на Kaufland в Южна Германия - гр. Хайлброн. Това гарантира многостепенен контрол на качеството както при суровината, така и в производствения процес и логистиката към магазините на веригата.

При производството се спазва многостепенен контрол на качеството, включващ процеси от приема на месото, през спазването на спецификациите на продуктите, висока хигиена при заготвяне и пакетиране, както и съхранение и транспорт при специален температурен режим. Артикулите се доставят в магазинната мрежа на Kaufland България между 36 и 48 часа след производството им в Германия.

Новите колбаси се произвеждат по класически немски и австрийски рецепти. Процесът по приготвяне е без механично отделяно месо. Продуктите се произвеждат и пакетират при висока хигиена, като в целия процес има само частично участие на хора. Достъпът е ограничен и почти изцяло механизиран, като човешкият фактор е ограничен основно до процесите в началото и в края му. Процесите се извършват при строг температурен режим. Специалните опаковки на колбасите гарантират запазването на качеството на месните изделия до крайния им срок, а на етикетите е посочена нужната информация за потребителите като състав, хранителна стойност, произход на месото и производител.

Лидерът в ритейла има четири собствени завода в Германия, в които се произвеждат различни видове месо и месни продукти. „Заводът в Хайлброн е един от ключовите за производство на колбаси и месни деликатеси за нуждите на магазинната мрежа на Kaufland в Европа. Той е високотехнологичен и специално построен за Kaufland. Спазваме всички изисквания за качество. Месото е с високо качество от животни, отглеждани в Германия при много добри условия. Неговата свежест и качество се проверява както от независими институции, така и при прием в производствената база в Хайлброн.“, коментира Радослав Куртев, ръководител направление „Свежи храни и собствени марки“.

Качеството и разнообразието на новите колбаси, предлагани в Kaufland, е темата на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още информация за богатия асортимент, идеи за приготвяне и гарниране на колбасите, както и за строгия контрол, който ритейлърт прилага прилага в производството им, можете да гледате в новия епизод от видеопоредицата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024