Kaufland България разширява асортимента си с 10-те най-търсени немски колбаси Снимка: © Kaufland

Kaufland България допълва висококачествения си асортимент с нова серия германски колбаси от собствената си марка К-Classic. Десет от най-търсените за германската кухня месни изделия – наденички, салами и шунки, включително традиционните леберкез и дебърцини, боквурст, бирена шунка, пастет, както и пуешки минивурст вече се предлагат в магазинната мрежа. Селекцията от продукти е съобразена с българския вкус и търсенето на клиентите.

Новите наденички и колбаси, които вече са в магазините в България, се произвеждат в собствения завод на Kaufland в Южна Германия - гр. Хайлброн. Това гарантира многостепенен контрол на качеството както при суровината, така и в производствения процес и логистиката към магазините на веригата.

При производството се спазва многостепенен контрол на качеството, включващ процеси от приема на месото, през спазването на спецификациите на продуктите, висока хигиена при заготвяне и пакетиране, както и съхранение и транспорт при специален температурен режим. Артикулите се доставят в магазинната мрежа на Kaufland България между 36 и 48 часа след производството им в Германия.

Новите колбаси се произвеждат по класически немски и австрийски рецепти. Процесът по приготвяне е без механично отделяно месо. Продуктите се произвеждат и пакетират при висока хигиена, като в целия процес има само частично участие на хора. Достъпът е ограничен и почти изцяло механизиран, като човешкият фактор е ограничен основно до процесите в началото и в края му. Процесите се извършват при строг температурен режим. Специалните опаковки на колбасите гарантират запазването на качеството на месните изделия до крайния им срок, а на етикетите е посочена нужната информация за потребителите като състав, хранителна стойност, произход на месото и производител.

Лидерът в ритейла има четири собствени завода в Германия, в които се произвеждат различни видове месо и месни продукти. „Заводът в Хайлброн е един от ключовите за производство на колбаси и месни деликатеси за нуждите на магазинната мрежа на Kaufland в Европа. Той е високотехнологичен и специално построен за Kaufland. Спазваме всички изисквания за качество. Месото е с високо качество от животни, отглеждани в Германия при много добри условия. Неговата свежест и качество се проверява както от независими институции, така и при прием в производствената база в Хайлброн.“, коментира Радослав Куртев, ръководител направление „Свежи храни и собствени марки“.

Качеството и разнообразието на новите колбаси, предлагани в Kaufland, е темата на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още информация за богатия асортимент, идеи за приготвяне и гарниране на колбасите, както и за строгия контрол, който ритейлърт прилага прилага в производството им, можете да гледате в новия епизод от видеопоредицата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Това ли е краят на Northvolt - най-голямата компания за батерии в ЕС?

Някогашната надежда на ЕС за пазара на електромобили обяви неплатежоспособност

16:08 - 22.11.2024
Живот

Испания глоби Ryanair и други нискотарифни компании заради допълнителни такси

Доплащането за багаж и място нарушава права на потребителите, смята Мадрид

15:29 - 22.11.2024
Важно днес

Генералният секретар на НАТО ще разговаря с Тръмп за Украйна

Срещата идва на фона на новата ескалация във войната, която Русия води

13:43 - 22.11.2024