Kaufland България е реализирала продажби в обем от 48 млн. кг. плодове и зеленчуци с български произход през изминалата 2020 година. Това е с 37% повече в сравнение с предходната 2019 година, когато реализираните обеми са 35 млн. кг.

Постигнатите през 2020 продажби на български плодове и зеленчуци са резултат от дългогодишното партньорство между Kaufland и българското производство, казват от компанията. Веригата има договори за изкупуване на продукция с производители, като през 2021 година те ще се увеличат с 33%. По този начин Kaufland гарантира обеми на българската продукция.

През 2021 година компанията е подписала договори за изкупуване на обеми с 24 български производители на плодове и зеленчуци. Произвежданите от тях и предлагани в Kaufland култури се сертифицират по международния стандарт за устойчиво земеделие Global G.A.P., чрез който производители имат възможност да гарантират високото качество на своите продукти.

Kaufland отговаря на изискванията на клиентите за качество, като прилага многостепенен качествен контрол по цялата верига на производство на
плодовете и зеленчуците. Той започва още при избора и засаждането на най-добрите сортове семена съвместно с производителите. Веригата мониторира процеса на отглеждане и съхранение на продукцията на място в стопанствата, като през 2021 година планира да увеличи с над 60% посещенията на свои експерти по качествен контрол във фермите на производителите.

Наред с проверките на място, Kaufland наблюдава и нивата на пестициди в продукцията, като месечно изпраща проби в независима лаборатория, акредитирана от BELAC (Белгийска акредитираща институция).

Всекидневен качествен контрол на плодовете и зеленчуците се прилага и в Логистичния център на Kaufland България, където проверки установяват дали стоката отговаря на строгите изисквания на търговската верига за вида на продукта.

Продукцията се съхранява и превозва при съответните подходящи температурни режими, а нейното качество и свежест се контролират стриктно през целия ден в хипермаркетите на Kaufland.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед