Kaufland България е реализирала продажби в обем от 48 млн. кг. плодове и зеленчуци с български произход през изминалата 2020 година. Това е с 37% повече в сравнение с предходната 2019 година, когато реализираните обеми са 35 млн. кг.

Постигнатите през 2020 продажби на български плодове и зеленчуци са резултат от дългогодишното партньорство между Kaufland и българското производство, казват от компанията. Веригата има договори за изкупуване на продукция с производители, като през 2021 година те ще се увеличат с 33%. По този начин Kaufland гарантира обеми на българската продукция.

През 2021 година компанията е подписала договори за изкупуване на обеми с 24 български производители на плодове и зеленчуци. Произвежданите от тях и предлагани в Kaufland култури се сертифицират по международния стандарт за устойчиво земеделие Global G.A.P., чрез който производители имат възможност да гарантират високото качество на своите продукти.

Kaufland отговаря на изискванията на клиентите за качество, като прилага многостепенен качествен контрол по цялата верига на производство на
плодовете и зеленчуците. Той започва още при избора и засаждането на най-добрите сортове семена съвместно с производителите. Веригата мониторира процеса на отглеждане и съхранение на продукцията на място в стопанствата, като през 2021 година планира да увеличи с над 60% посещенията на свои експерти по качествен контрол във фермите на производителите.

Наред с проверките на място, Kaufland наблюдава и нивата на пестициди в продукцията, като месечно изпраща проби в независима лаборатория, акредитирана от BELAC (Белгийска акредитираща институция).

Всекидневен качествен контрол на плодовете и зеленчуците се прилага и в Логистичния център на Kaufland България, където проверки установяват дали стоката отговаря на строгите изисквания на търговската верига за вида на продукта.

Продукцията се съхранява и превозва при съответните подходящи температурни режими, а нейното качество и свежест се контролират стриктно през целия ден в хипермаркетите на Kaufland.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката