Нова система за пазаруване с каси на самообслужване функционира пилотно в магазина на Kaufland България в столичния квартал „Банишора“.

Нововъведението е от втората седмица на април и дава възможност на клиентите сами да сканират, опаковат и плащат за покупките си – с карта или в брой. 

Това е първата крачка от по-мащабно нововъведение, което компанията планира да осъществи в рамките на годината. Касите на самообслужване допълват броя на стандартните каси в магазините и така се увеличава общият брой устройства за обслужване на клиенти.

Възможността клиентът сам да проследява сметката си, бързината при пазаруване, личното пространство и по-добрата дистанция са част от преимуществата, които предоставя новата система.

На мониторите пpeд клиентите по достъпен и разбираем начин се визуализират подробни указания за всяка стъпка, която cледвa дa бъде изпълнeнa. В случай на необходимост и с едно натискане на монитора, клиентът може да заяви нужда от съдействието на персонала.

Касите за самообслужване спестяват време, чрез тях се избягва скупчването на много хора, а от Kaufland България по-лесно  могат да организира хигиенизирането на самите устройства.

Връщането на продукти също е възможно, стига да е съхранена касовата бележка.

"През последната година сме повече от всякога досега чувствителни за начина, по който пазаруваме. Мерките за безопасен и спокоен престой на наша територия се съблюдават изключително стриктно, но ние вярваме, че нововъведението ни ще е още една възможност за по-лесното им спазване. Новите ни каси са поредния пpимep зa нашето старание да осигурим удобство и приятно преживяване в магазините на Kaufland.

Системите за самообслужване са съобразени със съвременното поведение на клиентите и са създадени, за да улеснят процеса на пазаруване.“, коментира Иван Чернев, Изпълнителен директор на Kaufland България.

Въвеждането на новите каси за пазаруване в част от хипермаркетите на компанията е следващ етап на модернизация, който заменя и надгражда вече въведените бързи касови ленти за покупки до 6 артикула.

Повече информация за новите каси на самообслужване в Kaufland можете да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед