Нова система за пазаруване с каси на самообслужване функционира пилотно в магазина на Kaufland България в столичния квартал „Банишора“.

Нововъведението е от втората седмица на април и дава възможност на клиентите сами да сканират, опаковат и плащат за покупките си – с карта или в брой. 

Това е първата крачка от по-мащабно нововъведение, което компанията планира да осъществи в рамките на годината. Касите на самообслужване допълват броя на стандартните каси в магазините и така се увеличава общият брой устройства за обслужване на клиенти.

Възможността клиентът сам да проследява сметката си, бързината при пазаруване, личното пространство и по-добрата дистанция са част от преимуществата, които предоставя новата система.

На мониторите пpeд клиентите по достъпен и разбираем начин се визуализират подробни указания за всяка стъпка, която cледвa дa бъде изпълнeнa. В случай на необходимост и с едно натискане на монитора, клиентът може да заяви нужда от съдействието на персонала.

Касите за самообслужване спестяват време, чрез тях се избягва скупчването на много хора, а от Kaufland България по-лесно  могат да организира хигиенизирането на самите устройства.

Връщането на продукти също е възможно, стига да е съхранена касовата бележка.

"През последната година сме повече от всякога досега чувствителни за начина, по който пазаруваме. Мерките за безопасен и спокоен престой на наша територия се съблюдават изключително стриктно, но ние вярваме, че нововъведението ни ще е още една възможност за по-лесното им спазване. Новите ни каси са поредния пpимep зa нашето старание да осигурим удобство и приятно преживяване в магазините на Kaufland.

Системите за самообслужване са съобразени със съвременното поведение на клиентите и са създадени, за да улеснят процеса на пазаруване.“, коментира Иван Чернев, Изпълнителен директор на Kaufland България.

Въвеждането на новите каси за пазаруване в част от хипермаркетите на компанията е следващ етап на модернизация, който заменя и надгражда вече въведените бързи касови ленти за покупки до 6 артикула.

Повече информация за новите каси на самообслужване в Kaufland можете да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети