Kaufland България започва постепенно да въвежда каси за самообслужване

Нова система за пазаруване с каси на самообслужване функционира пилотно в магазина на Kaufland България в столичния квартал „Банишора“.

Нововъведението е от втората седмица на април и дава възможност на клиентите сами да сканират, опаковат и плащат за покупките си – с карта или в брой.

Това е първата крачка от по-мащабно нововъведение, което компанията планира да осъществи в рамките на годината. Касите на самообслужване допълват броя на стандартните каси в магазините и така се увеличава общият брой устройства за обслужване на клиенти.

Възможността клиентът сам да проследява сметката си, бързината при пазаруване, личното пространство и по-добрата дистанция са част от преимуществата, които предоставя новата система.

На мониторите пpeд клиентите по достъпен и разбираем начин се визуализират подробни указания за всяка стъпка, която cледвa дa бъде изпълнeнa. В случай на необходимост и с едно натискане на монитора, клиентът може да заяви нужда от съдействието на персонала.

Kaufland България започва постепенно да въвежда каси за самообслужванеКасите за самообслужване спестяват време, чрез тях се избягва скупчването на много хора, а от Kaufland България по-лесно могат да организира хигиенизирането на самите устройства.

Връщането на продукти също е възможно, стига да е съхранена касовата бележка.

"През последната година сме повече от всякога досега чувствителни за начина, по който пазаруваме. Мерките за безопасен и спокоен престой на наша територия се съблюдават изключително стриктно, но ние вярваме, че нововъведението ни ще е още една възможност за по-лесното им спазване. Новите ни каси са поредния пpимep зa нашето старание да осигурим удобство и приятно преживяване в магазините на Kaufland.

Системите за самообслужване са съобразени със съвременното поведение на клиентите и са създадени, за да улеснят процеса на пазаруване.“, коментира Иван Чернев, Изпълнителен директор на Kaufland България.

Въвеждането на новите каси за пазаруване в част от хипермаркетите на компанията е следващ етап на модернизация, който заменя и надгражда вече въведените бързи касови ленти за покупки до 6 артикула.

Повече информация за новите каси на самообслужване в Kaufland можете да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024