Kaufland България инвестира 6 млн. лв. в модернизирането на обекта си в квартал Трошево, Варна. От стъпването си в морския град компанията е вложила общо 150 млн. лв. и е разкрила близо 500 работни места. 

Хипермаркетът на Kaufland в Трошево е третият магазин на веригата, който преминава през цялостна модернизация от началото на годината. Той се отличава с най-голямата за страната зона с наематели в обектите на компанията, разположена на повече от 1 200 кв. м. Сред мащабните нововъведения в обновения обект е първият food court на веригата. Той е с площ от над 200 кв. м. и предлагащ на клиентите разнообразие от храни и напитки, прясно приготвени на място.

С модернизацията на хипермаркета компанията надгражда своята One Stop Shopping концепция, като осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и прекарване на свободното време.

Разширената зона с наематели ще посрещне посетителите с обновена визия на вече познатите обекти и допълнена с богато разнообразие от продукти и услуги. В хипермаркета беше разкрита първата за обектите на веригата вертикална детска площадка, която предлага на малките посетители различни видове игри и забавления - пързалка, стена, въжета и мрежи за катерене, въжени препятствия и др.

„С тази инвестиция ще предложим още много нови възможности за пазаруване и забавление на жителите и гостите на Варна. Вярвам, че Kaufland вече се е доказала във времето като компания, която цени и развива местните бизнеси и общности. Горди смe да бъдем неизменна част от ежедневието на варненци.“, коментира Валтер Волф, главен изпълнителен директор на Kaufland България по време на откриването.

С модернизацията на филиала е въведена още и нова навигационна система по международен стандарт. Тя е специално създадена за улеснение на потребителите и включва насочващи табели, цветова схема за по-бърза ориентация и надписи по стените. За удобство на клиентите пекарната е преместена по-близо до входа на хипермаркета, нехранителните стоки са в първата част на филиала, а щандът за риба вече е част от обслужващата витрина.

За нуждите на клиентите в обновения хипермаркет има нова "To Go“ витрина. В нея  стандартният за веригата асортимент е обогатен с още 50 свежи продукта, удобни за консумация в забързаното ежедневие. Благодарение на модернизацията площта на отдел „Млечни“ е разширена, броят на хранителните стоки е увеличен със 100 артикула, а на нехранителните – с 50. 

В контекста на политиката за устойчиво развитие на компанията хипермаркетът в квартал Трошево е оборудван с последно поколение LED осветление, което намалява използването на електроенергия с между 30% и 40%. Мерките за енергийна ефективност на обновените и новооткрити обекти на Kaufland са част от климатичната стратегия на компанията и нейните усилия да намалява въглеродния си отпечатък, за да постигне климатична неутралност до 2025 година.

Направената мащабна модернизация е поредната стъпка на компанията за затвърждаване на позицията ѝ на важен инвеститор и значим фактор за развитието на пазара. Kaufland България следва последователна стратегия за стимулиране на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места. През 2021 г. веригата е инвестирала 16 млн. лв. в модернизирането на 9 от хипермаркетите си в страната, а в края на годината компанията откри първия си хипермаркет в Петрич с близо 80 нови работни места.

Целитеза 2022 г. включват както модернизирането на още обекти на веригата, така и разширяването на мрежата ѝ с два нови хипермаркета в София.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори