Снимка: © Unsplash

Ако децата ви са на възраст между 7 и 8 години и обичат футбола, „Първенството на Свежите супергерои“ на Kaufland България е мястото, на което могат да покажат уменията си и да спечелят големи награди.

Това е пилотното издание на серия от футболни турнири, които ще се проведат през юни и юли. Мащабната инициатива е поредна стъпка от последователните усилия на търговската верига да популяризира активния начин на живот сред подрастващите. Основен партньор на Kaufland в проекта е Национална мрежа за децата.

„Първенството на Свежите супергерои“ ще се проведе в три града в страната – на 27.06.21, неделя, в София (паркинга на Kaufland София-Малинова Долина), на 04.07.21, неделя, в Пловдив (паркинга на Kaufland Пловдив-Тракия) и на 10.07.21, събота, в Бургас (паркинга на Kaufland Бургас-Славейков).

Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи; ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват до 8 отбора от съответния град и близките до него области.

Записването вече започна и всеки отбор, който желае да се регистрира, може да го направи в специално създадена за първенството страница.

Трите отбора, които завоюват първото място на турнира във всеки от градовете София, Пловдив и Бургас, ще спечелят купата в „Първенството на Свежите супергерои“ и по 100 кг. плодове и зеленчуци, предоставени от Kaufland. Наградата е в контекста на кампанията „Свежите супергерои“, като с нея търговската верига цели да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред подрастващите.

По време на всеки от турнирите Kaufland ще предложи разнообразие от допълнителни спортни дейности със свободен достъп за всяко дете и неговите родители, както и много изненади за посетителите на събитията.

„Първенството на Свежите супергерои“ се организира в рамките на третото издание на кампанията „Свежите супергерои“. Тази година кампанията преминава под мотото „Мачът за домашната купа“.

„В Kaufland вярваме, че спортът е също толкова важен за всяко дете, колкото са плодовете и зеленчуците. С „Първенството на Свежите супергерои“ си поставяме за цел както да популяризираме спорта сред подрастващите, така и да отличим талантливите български деца, които могат да бъдат вдъхновение за още много други“, каза Гергана Димитрова - ръководител „Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност в Kaufland България.

„Каузата на Национална мрежа за децата - обединение от 140 организации и активисти в цялата страна, е да работи за правата на децата. Именно затова  с радост се включваме в организацията на футболните турнири, защото здравословното хранене, спортът и добрата грижа за децата на България са част от нашата мисия. Инициативата е особено важна за нас, защото по време на турнирите ние ще насърчим индивидуалното месечно дарителство в полза на децата“, каза Георги Богданов - изпълнителен директор на Национална мрежа за децата. 

Цялата информация за „Първенството на Свежите супергерои“, развитието на турнирите, както и формуляр за регистриране на отбор, можете да намерите на страницата на първенството.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?