Снимка: © Unsplash

Ако децата ви са на възраст между 7 и 8 години и обичат футбола, „Първенството на Свежите супергерои“ на Kaufland България е мястото, на което могат да покажат уменията си и да спечелят големи награди.

Това е пилотното издание на серия от футболни турнири, които ще се проведат през юни и юли. Мащабната инициатива е поредна стъпка от последователните усилия на търговската верига да популяризира активния начин на живот сред подрастващите. Основен партньор на Kaufland в проекта е Национална мрежа за децата.

„Първенството на Свежите супергерои“ ще се проведе в три града в страната – на 27.06.21, неделя, в София (паркинга на Kaufland София-Малинова Долина), на 04.07.21, неделя, в Пловдив (паркинга на Kaufland Пловдив-Тракия) и на 10.07.21, събота, в Бургас (паркинга на Kaufland Бургас-Славейков).

Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи; ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват до 8 отбора от съответния град и близките до него области.

Записването вече започна и всеки отбор, който желае да се регистрира, може да го направи в специално създадена за първенството страница.

Трите отбора, които завоюват първото място на турнира във всеки от градовете София, Пловдив и Бургас, ще спечелят купата в „Първенството на Свежите супергерои“ и по 100 кг. плодове и зеленчуци, предоставени от Kaufland. Наградата е в контекста на кампанията „Свежите супергерои“, като с нея търговската верига цели да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред подрастващите.

По време на всеки от турнирите Kaufland ще предложи разнообразие от допълнителни спортни дейности със свободен достъп за всяко дете и неговите родители, както и много изненади за посетителите на събитията.

„Първенството на Свежите супергерои“ се организира в рамките на третото издание на кампанията „Свежите супергерои“. Тази година кампанията преминава под мотото „Мачът за домашната купа“.

„В Kaufland вярваме, че спортът е също толкова важен за всяко дете, колкото са плодовете и зеленчуците. С „Първенството на Свежите супергерои“ си поставяме за цел както да популяризираме спорта сред подрастващите, така и да отличим талантливите български деца, които могат да бъдат вдъхновение за още много други“, каза Гергана Димитрова - ръководител „Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност в Kaufland България.

„Каузата на Национална мрежа за децата - обединение от 140 организации и активисти в цялата страна, е да работи за правата на децата. Именно затова с радост се включваме в организацията на футболните турнири, защото здравословното хранене, спортът и добрата грижа за децата на България са част от нашата мисия. Инициативата е особено важна за нас, защото по време на турнирите ние ще насърчим индивидуалното месечно дарителство в полза на децата“, каза Георги Богданов - изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

Цялата информация за „Първенството на Свежите супергерои“, развитието на турнирите, както и формуляр за регистриране на отбор, можете да намерите на страницата на първенството.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Netflix ще прави нов сериал от вселената на Stranger Things

Стрийминг услугата ще опита да превърне сериала в развлекателен франчайз

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Обвиненият за катастрофата при "Черни връх" е карал без книжка от 2005 г.

На "олимпийски" шопинг с Ивет Горанова

С какво се храни шампионката по карате и каква ще стане като порасне

ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

Атанасова каза, че няма смисъл да прави кворум на това "провалено и агонизиращо Народно събрание"

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Според БНТ обвиненият шофьор е част от групировката на наркотрафиканта в Студентски град

ИТН обвини Кирил Петков, че създава "корупционна среда" в МРРБ

Премиерът забранил МРРБ да прави плащания над 900 000 лв. без разрешение на кабинета

ЕС обмисля нови ограничения за Facebook и Google заради политическите реклами

Идеята е да бъде забранено показването на политически реклами въз основа на някои лични потребителски данни

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ реши да не дава начало на нов конкурс, преди да се изясни казусът с жалбата

Въпреки санкциите: Продукти на Apple и скъпи стоки пробиват път към Русия

САЩ и ЕС наложиха санкции за износ на луксозни вещи, компании масово напуснаха Русия. Но върви паралелен внос