Kaufland организира футболни турнири за деца в София, Пловдив и Бургас Снимка: © Unsplash

Ако децата ви са на възраст между 7 и 8 години и обичат футбола, „Първенството на Свежите супергерои“ на Kaufland България е мястото, на което могат да покажат уменията си и да спечелят големи награди.

Това е пилотното издание на серия от футболни турнири, които ще се проведат през юни и юли. Мащабната инициатива е поредна стъпка от последователните усилия на търговската верига да популяризира активния начин на живот сред подрастващите. Основен партньор на Kaufland в проекта е Национална мрежа за децата.

„Първенството на Свежите супергерои“ ще се проведе в три града в страната – на 27.06.21, неделя, в София (паркинга на Kaufland София-Малинова Долина), на 04.07.21, неделя, в Пловдив (паркинга на Kaufland Пловдив-Тракия) и на 10.07.21, събота, в Бургас (паркинга на Kaufland Бургас-Славейков).

Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи; ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват до 8 отбора от съответния град и близките до него области.

Kaufland организира футболни турнири за деца в София, Пловдив и Бургас

Записването вече започна и всеки отбор, който желае да се регистрира, може да го направи в специално създадена за първенството страница.

Трите отбора, които завоюват първото място на турнира във всеки от градовете София, Пловдив и Бургас, ще спечелят купата в „Първенството на Свежите супергерои“ и по 100 кг. плодове и зеленчуци, предоставени от Kaufland. Наградата е в контекста на кампанията „Свежите супергерои“, като с нея търговската верига цели да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред подрастващите.

По време на всеки от турнирите Kaufland ще предложи разнообразие от допълнителни спортни дейности със свободен достъп за всяко дете и неговите родители, както и много изненади за посетителите на събитията.

„Първенството на Свежите супергерои“ се организира в рамките на третото издание на кампанията „Свежите супергерои“. Тази година кампанията преминава под мотото „Мачът за домашната купа“.

„В Kaufland вярваме, че спортът е също толкова важен за всяко дете, колкото са плодовете и зеленчуците. С „Първенството на Свежите супергерои“ си поставяме за цел както да популяризираме спорта сред подрастващите, така и да отличим талантливите български деца, които могат да бъдат вдъхновение за още много други“, каза Гергана Димитрова - ръководител „Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност в Kaufland България.

„Каузата на Национална мрежа за децата - обединение от 140 организации и активисти в цялата страна, е да работи за правата на децата. Именно затова с радост се включваме в организацията на футболните турнири, защото здравословното хранене, спортът и добрата грижа за децата на България са част от нашата мисия. Инициативата е особено важна за нас, защото по време на турнирите ние ще насърчим индивидуалното месечно дарителство в полза на децата“, каза Георги Богданов - изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

Цялата информация за „Първенството на Свежите супергерои“, развитието на турнирите, както и формуляр за регистриране на отбор, можете да намерите на страницата на първенството.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"18 години стигат" - Футболни фенове организират голям протест навръх конгреса на БФС

Футболните запалянковци смятат, че въпреки подадената оставка на Борислав Михайлов, той продължава да е човекът, който "дърпа конците".

18:02 - 04.03.2024
Важно днес

Пускат движението по новия 13,6 км участък Макреш - Бела от пътя Видин – Ботевград

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще направи инспекция на новоизградената отсечка

17:09 - 04.03.2024
Важно днес

Лавини, силни ветрове и свлачища: Екстремно опасно време в Италия и Франция

Рискът от лавини в Италия е от трето ниво, или "значителен", по европейската скала за лавинна опасност. 

16:04 - 04.03.2024
Спорт

Ще бъде ли 2024 последната година за Надал в тениса?

„Сезонът на клей може да е или да не е последен за мен, не съм решил на 100%"

15:50 - 04.03.2024
Европейски дневници

ЕК отпуска на България и Румъния 85 млн. евро за защита на границите

Двете държави ще могат да кандидатстват за допълнително финансиране за съществуващите системи за гранично наблюдение, за покупка на превозни средства и др.

14:38 - 04.03.2024
Живот

Щастливите двойки не се карат по-малко, а по правилния начин

Ключът не е, че щастливите двойки се карат за правилните неща, а че се карат по правилния начин

13:45 - 04.03.2024
Важно днес

Русия привика посланика на Германия заради изтекъл запис на германски военни

Германският министър на отбраната Борис Писториус обвини Русия, че води "информационна война" с цел да създаде разделение в страната

13:33 - 04.03.2024
Важно днес

Унгарският премиер Виктор Орбан ще се срещне с Тръмп

Преди седмици унгарският премиер официално подкрепи кандидатурата на Тръмп за президентския пост в САЩ на изборите през ноември.

12:26 - 04.03.2024
Технологии

Българският езиков модел BgGPT вече може да се ползва свободно

Какво може BgGPT и какъв е замисълът ѝ

12:25 - 04.03.2024