Kaufland откри първия си хипермаркет в Петрич

С инвестиция от близо 19 милиона лева, асортимент от 15 500 продукта и местен екип от 80 човека Kaufland България откри в Петрич своя най-нов хипермаркет в страната.

Обектът се намира на ул. „Първомайски път“ 1 и вече посреща първите си клиенти. Той е разположен на над 4000 кв.м застроена площ, от които близо 2300 кв.м са търговска площ. Първият хипермаркет на Kaufland в Петрич предлага над 11 000 са хранителни стоки и над 4 000 – нехранителни. Важна част от предложенията са собствените марки на Kaufland, които са повече от 3 000 в новия обект.

Витрината с обслужване предлага свеж избор от над 300 артикула, сред които прясно месо, месни специалитети, сирена и деликатеси. Предложенията на Kaufland Петрич включват още богат избор от над 170 внимателно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя. Собствената пекарна на компанията пък предлага близо 50 вида прясно приготвени хляб и тестени изделия всеки ден.

Като верен партньор на българските производители търговската верига предлага в новия си хипермаркет над 4 400 продукта, произведени в страната. Клиентите могат да открият 112 регионални предложения на 10 производителя от региона на Петрич и Благоевград. Част от тях са фермерските продукти, представени в специално обособения за целта „Фермерски пазар“ в обекта.

Kaufland откри първия си хипермаркет в Петрич - улица Първомайски път 1

Разнообразието в асортимента се допълва от над 300 биопродукти, които компанията предлага. Клиентите в Петрич могат да открият също над 30 вегетариански и 70 веган артикула.

Хипермаркетът е със стъклена входна фасада, която позволява по-голям достъп на естествена светлина. Функционалният и модерен интериор е създаден с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация сред огромното разнообразие от качествени и свежи продукти. Паркингът има 202 паркоместа.

Новият обект отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда. Сградата е оборудвана с иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и охлажда през лятото. Хипермаркетът разполага и с последно поколение LED осветление, с което се намалява ползването на електроенергия с между 30% и 40%. Всички енергийно ефективни технологии са с цел да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум и са в контекста на последователната политика на Kaufland за грижа към природата.

С новия си хипермаркет Kaufland България открива 80 местни работни места. Екипът е съставен от хора от Петрич и региона, тъй като политиката на компанията е от самото стъпване в нов град да създава предпоставки за развитието на местната икономика и социална среда. Във всеки свой обект Kaufland се грижи да създаде добри работни условия и атмосфера с комфортни и просторни социални помещения, ергономични и удобни касови маси, както и оптимизирана логистика при зареждане на стоките. Компанията е стабилен работодател, който предоставя възможности за устойчиво кариерно развитие и много добри условия на труд – конкурентно заплащане и широк пакет от социални придобивки.

Kaufland Петрич откриване

Kaufland Петрич е 61-ият хипермаркет на веригата в страната. От идването си на българския пазар компанията се превърна в значим фактор и стимул на националната и регионална икономика и инфраструктура по места с обща стойност на инвестициите от над 1.4 млрд. лева. През следващата година компанията планира да продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна, както и с откриването на нови хипермаркети.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Унгария най-после одобри членството на Швеция в НАТО

Кандидатурата на Стокхолм беше подадена още през 2022 г. в отговор на руската инвазия в Украйна

18:04 - 26.02.2024
Важно днес

Екипът на Навални търси място за публично поклонение до края на седмицата

Все още се търси зала за сбогуване с опозиционния лидер

17:47 - 26.02.2024
Важно днес

Израел бомбардира нови части от Ливан, за да удари "терористични цели" на "Хизбула"

Съобщава се, че най-малко двама членове на "Хизбула" са убити

17:47 - 26.02.2024
Важно днес

Прокуратурата няма да оспорва най-леката мярка "подписка" на Христо Шопов

Причината - няма данни за опасност той да се укрие или да извърши престъпление

16:50 - 26.02.2024
Политика

Второ разследване за взривовете на "Северен поток" е прекратено. Какво откри проверката

Имало е "умишлен саботаж" на газопроводи, но не е ясно кой стои зад него

16:26 - 26.02.2024
Важно днес

Денков към Зеленски: Подкрепата за Украйна е защита от Русия за нас самите

Това е първата визита на български премиер в Киев след април 2022 г.

15:01 - 26.02.2024
Европейски дневници

Когато тракторите станат оръжия - Брюксел пак усети гнева на фермерите (Снимки)

Земеделски стопани палиха гуми и докараха трактори, докато министрите от ЕС заседават

14:34 - 26.02.2024
Важно днес

Екипът на Навални: Убиха го, за да не бъде разменен и освободен

Според Мария Певчих до дни Навални е трябвало да бъде разменен за осъдения в Германия руски шпионин Вадим Красиков

13:57 - 26.02.2024
Важно днес

ДАНС освети двама руски шпиони, опитали да получат български паспорти

Руснаците са планирали да използват документите в разузнавателна дейност извън страната

13:46 - 26.02.2024