Kaufland партнира с над 30 български производители за собствени марки храни Снимка: © Kaufland

Мляко, сирене, месни продукти, трапезна вода, безалкохолни напитки, олио - това са част от 26-те продукта от собствените марки на Kaufland, които се произвеждат от български производители, а портфолиото на местните хранителни стоки скоро ще се обогати. Търговската верига публикува информация за широкото присъствие на български продукти в каталога си седмици след като правителството прие промени за предлагането на стоките на регионални производители в големите магазини.

От Kaufland посочват, че прясното и кисело мляко с марката K-Classic са изцяло българско производство.

Бройката се допълва и от продукти като айрян, крема сирене, месни свински специалитети, три вида трапезна вода и 8 вида безалкохолни напитки под марката San Terra, олио и други.

Компанията ще предложи собствена марка качествено прясно месо, а съвсем скоро предстои да представи и първата си национална собствена линия хранителни продукти само от български производители. Така българските производители, които работят по собствените марки на веригата за българския пазар, са вече над 30.

До края на май 2020 г. Kaufland замрази цените на над 1000 продукта от своите собствени марки като K-Classic, K-Bio, К-Take it Veggie, K-Free, K-Favorites и K-To Go.

Веригата посочва, че безопасните производствени условия на собствените марки и високото им качество се гарантират с редовни проверки в над 10 сертифицирани международни лаборатории в Европа. Произведените в България собствени марки продукти се проверяват от акредитираната лаборатория Глобалтест, като млечните и месните продукти се тестват на всеки три месеца.

"За високото качество на продуктите говори и широкият спектър от международно признати сертификати, които притежават. Сред тях са: FSC за устойчиво стопанисване на горите и продукти с горски произход, продукти без GMO (non-GMO), без глутен (Glutenfrei), без лактоза (Laktosefrei) и без съдържание на животински съставки (Vegetarian и Vegan), продукти от яйца на свободно отглеждани кокошки (Free range-eggs), стандарт за устойчив риболов (MSC), био отглеждане и производство (Bio/Eco) и други", съобщават от Kaufland.

Продуктите под собствените марки на Kaufland бяха посочени и като пример за „абсолютно най-високо ниво на качество“ от 1200 души, участвали в представителното и независимо пазарно онлайн проучване Qudal – Quality Medal за продукти под собствена марка – България 2018/2019, организирано от ICERTIAS. В резултат организацията присъди златен медал за качество Qudal с пет звезди, който се присъжда само на продукти и услуги, които са заели челната позиция в съответната категория на проведеното проучване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024