Kaufland планира да изкупи с 30% повече български плодове и зеленчуци през 2023 г. Снимка: © Unsplash

Kaufland България обявяви, че до края на 2023 г. планира да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лв. С тях общата стойност на изкупената българска продукция от 2019 г. ще достигне 309 млн. лв. Плановете на веригата за годината включват разширяване на дела на българската продукция в магазинната си мрежа с 30 %, както и въвеждане на някои мерки за повишаване на партньорствата в сектора.

Договори за предварително изкупуване на българска продукция

За да повиши целево дела на българските плодове и зеленчуци в магазинната си мрежа, още през 2019 г. компанията започна програма за Договорно изкупуване на земеделска продукция. От тогава по нея ритейлърът е изкупил български плодове и зеленчуци на стойност над 103 млн. лв.

  • Само за 2022 г. реализираните във всичките магазини количества са на стойност от 32 млн. лв., като плановете на компанията са през настоящата година те да надвишат 38 млн. лв.
  • През изминалата година от магазинната мрежа на ритейлъра са продадени над 25 000 000 бр./кг плодове и зеленчуци по същата програма.

Системата на този вид търговски отношения с българските производители предоставят сигурност и гарантират реализация и видимост на родната продукция във всеки един от 63-те хипермаркета на компанията в страната, като разширява пазарните възможности на производителите и предоставяйки им достъп до над 1 млн. клиенти седмично, казват от компанията.

Договорите осигуряват дългосрочно изкупуване на продукцията, помагат на производителите да планират приходите си и да оптимизират разходите за логистика. Транспортът също е осигурен.

  • За 2022 г. веригата има сключени договори с 25 земеделски производители от цялата страна за предоставяне на над 65 вида плодове и зеленчуци.

Cpeд тяx ca вcичĸи ocнoвни и тpaдициoнни зeлeнчyци зa българската трапеза - ĸpacтaвици, дoмaти, мapyли и peпички, ĸapтoфи, моркови, лук, зeлe и чушки, спанак, тиквичĸи и пaтлaджaни.

Към края на миналата година ритейлърът добави към acopтимeнтa на собствената си марка „Брей!“ 10 пpecни плoдoвe и зeлeнчyци c гapaнтиpaн бългapcки пpoизxoд, пpoизвeждани при изключително строг контрол за качество. Плaнoвeтe на Kaufland зa 2023 г. ca дa yдвoи бpoя им.

Договорите за предварително изкупуване дават гаранция за качество и на клиентите.



Kaufland България прилага строги практики за контрол на остатъците от пестициди върху продуктите. Стандартите на веригата са по-строги от законовите изисквания и допълнително ограничават разрешените у нас активни съставки.

Условие на компанията е всички производители от програмата за Договорно изкупване на продукцията да са сертифицирани по програмата Global G.A.P. - независима световна система за добри земеделски практики, която цели да гарантира, че производството на плодове и зеленчуци отговаря на добри практики за хигиена (вкл. използване на пестициди и торове), както и за опазване на околната среда и безопасност на работа.

Сътpyдничecтвo c дocтaвчици нa пpoдукти с бългapcĸo пpoизвoдcтвo е вaжнa чacт oт пoлитиĸата на Kaufland. Бългapcĸитe пpoдyкти винaги ca имaли вaжнo знaчeниe зa пpeдлaгaния acopтимeнт в хипермаркетите на веригата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024