Едно от най-масовите спортни събития в София - Kaufland София полумаратон - и безплатното състезание за ученици RUN4EU ще се проведaт за първи път във вечерния часови диапазон. 

Полумаратонът е планиран за 28 август (събота), а участниците в него ще бягат между 20:00 и 23:00 ч.

В него се включват няколко дисциплини с различни дистанции и условия, сред които – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Основната цел на събитието е да насърчи активния и здравословен начин на живот сред хората. Именно заради това полумаратонът предлага голямо разнообразие на дисциплини, подходящи за всички, които биха искали да изпитат възможностите си. 

Регистрацията вече е отворена и всеки желаещ може да се запише в полумаратона

Тази година в рамките на Kaufland София полумаратон ще се състои и сутрешен Recovery Run. Той ще се проведе в деня след полумаратона – на 29 август, неделя, и е с начален час 10:00 часа. Трасето на Recovery Run ще бъде с дължина 2 км. Неделното сутрешно бягане е напълно безплатно и за него не се изисква предварителна регистрация. 

Инициативата RUN4EU - състезанието за ученици и училищни отбори - ще се проведе отново в рамките на софийския полумаратон с подкрепата на Представителството на ЕК в България и Бюрото за връзка на Европарламента. 

Съревнованието между тях може да бъде на индивидуален принцип на дистанции от 600 метра до 21,1 км или групово, като отборите имат възможност да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км. Състезанията, част от "RUN4EU", са безплатни за учениците, като за участие в тях е необходима предварителна регистрация.

За втора поредна година полумаратонът ще премине и с каузата "Нула пластмаса за еднократна употреба". Организаторите са заменили пластмасовите бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки, разположили са водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, използват дървени прибори и картонени съдове в кетъринг зоната. 

Каузата на състезанието е поредна стъпка от 360-градусовата стратегия за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, съобщават съорганизаторите на събитието Kaufland България. 

Kaufland София полумаратон и състезанието за ученици се организират от Спортен клуб „Бегач“, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община, Бюро за връзка на Европейския парламент в България и клуб „Приорити Спорт“. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС

Преговорите за новата власт: Лидерите ще обсъждат спорните въпроси по програмата

Очаква се програмата и имената на министрите да се изяснят през следващата седмица

Матю Макконъхи се отказа от изборите в Тексас въпреки прогнозите за победа

"Политическото лидерство е вдъхновяващ път, но това е път, по който реших, че няма да поема на този етап"