Kaufland София полумаратон този път ще се проведе във вечерен формат

Едно от най-масовите спортни събития в София - Kaufland София полумаратон - и безплатното състезание за ученици RUN4EU ще се проведaт за първи път във вечерния часови диапазон.

Полумаратонът е планиран за 28 август (събота), а участниците в него ще бягат между 20:00 и 23:00 ч.

В него се включват няколко дисциплини с различни дистанции и условия, сред които – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Основната цел на събитието е да насърчи активния и здравословен начин на живот сред хората. Именно заради това полумаратонът предлага голямо разнообразие на дисциплини, подходящи за всички, които биха искали да изпитат възможностите си.

Регистрацията вече е отворена и всеки желаещ може да се запише в полумаратона.

Тази година в рамките на Kaufland София полумаратон ще се състои и сутрешен Recovery Run. Той ще се проведе в деня след полумаратона – на 29 август, неделя, и е с начален час 10:00 часа. Трасето на Recovery Run ще бъде с дължина 2 км. Неделното сутрешно бягане е напълно безплатно и за него не се изисква предварителна регистрация.

Инициативата RUN4EU - състезанието за ученици и училищни отбори - ще се проведе отново в рамките на софийския полумаратон с подкрепата на Представителството на ЕК в България и Бюрото за връзка на Европарламента.

Съревнованието между тях може да бъде на индивидуален принцип на дистанции от 600 метра до 21,1 км или групово, като отборите имат възможност да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км. Състезанията, част от "RUN4EU", са безплатни за учениците, като за участие в тях е необходима предварителна регистрация.

За втора поредна година полумаратонът ще премине и с каузата "Нула пластмаса за еднократна употреба". Организаторите са заменили пластмасовите бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки, разположили са водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, използват дървени прибори и картонени съдове в кетъринг зоната.

Каузата на състезанието е поредна стъпка от 360-градусовата стратегия за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, съобщават съорганизаторите на събитието Kaufland България.

Kaufland София полумаратон и състезанието за ученици се организират от Спортен клуб „Бегач“, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община, Бюро за връзка на Европейския парламент в България и клуб „Приорити Спорт“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024
Важно днес

Агенцията за закрила на детето откри "пропуски" в училището, от което изчезна Ивана

Според началник отдел в Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията Мариана Илиева в училищната среда има установени пропуски, а проблемите на Ивана са били силно подценявани.

15:02 - 29.02.2024