Едно от най-масовите спортни събития в София - Kaufland София полумаратон - и безплатното състезание за ученици RUN4EU ще се проведaт за първи път във вечерния часови диапазон.

Полумаратонът е планиран за 28 август (събота), а участниците в него ще бягат между 20:00 и 23:00 ч.

В него се включват няколко дисциплини с различни дистанции и условия, сред които – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Основната цел на събитието е да насърчи активния и здравословен начин на живот сред хората. Именно заради това полумаратонът предлага голямо разнообразие на дисциплини, подходящи за всички, които биха искали да изпитат възможностите си.

Регистрацията вече е отворена и всеки желаещ може да се запише в полумаратона.

Тази година в рамките на Kaufland София полумаратон ще се състои и сутрешен Recovery Run. Той ще се проведе в деня след полумаратона – на 29 август, неделя, и е с начален час 10:00 часа. Трасето на Recovery Run ще бъде с дължина 2 км. Неделното сутрешно бягане е напълно безплатно и за него не се изисква предварителна регистрация.

Инициативата RUN4EU - състезанието за ученици и училищни отбори - ще се проведе отново в рамките на софийския полумаратон с подкрепата на Представителството на ЕК в България и Бюрото за връзка на Европарламента.

Съревнованието между тях може да бъде на индивидуален принцип на дистанции от 600 метра до 21,1 км или групово, като отборите имат възможност да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км. Състезанията, част от "RUN4EU", са безплатни за учениците, като за участие в тях е необходима предварителна регистрация.

За втора поредна година полумаратонът ще премине и с каузата "Нула пластмаса за еднократна употреба". Организаторите са заменили пластмасовите бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки, разположили са водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, използват дървени прибори и картонени съдове в кетъринг зоната.

Каузата на състезанието е поредна стъпка от 360-градусовата стратегия за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, съобщават съорганизаторите на събитието Kaufland България.

Kaufland София полумаратон и състезанието за ученици се организират от Спортен клуб „Бегач“, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община, Бюро за връзка на Европейския парламент в България и клуб „Приорити Спорт“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

The Freestyle е като пълноценен 100-инчов смарт телевизор, който може да носите в раницата си

Der Standard: За Кирил Петков ГЕРБ, Възраждане и ДПС са „коалиция от ада“

ПП е "ясен контрапункт на проруския блок от партии" в България, пише медията

Украйна поиска да влезе в НАТО по бързата процедура

Зеленски би преговарял с Русия - но не и с Путин

Асен Василев: В коалиция на кражбата с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

"Нито ще ги подкрепим, нито ще сме златен пръст, нито ще участваме в ограбването на България"

Нинова се противопостави на ПЕС заради Русия: "Не козируваме на чужди решения"

БСП е против резолюцията на европейските социалисти, включваща подкрепа за санкции срещу Москва и военна помощ за Украйна

ЕС слага таван на цените на тока

Според правилата на сделката компаниите, които осигуряват ток в ЕС и печелят непропорционално много от ръста на цените на енергията, ще бъдат облагани допълнително

"Русия има четири нови области": Путин официално обяви анексията на една пета от Украйна

Путин подписа "договорите за присъединяване", с които Русия незаконно анексира четири окупирани региона в Украйна

"Не подкрепям никого"? Задраскана бюлетина? Какъв е смисълът от протестния вот?

Не си губете времето - с това не наказвате нито една политическа сила на парламентарни избори

От актьорската до политическата сцена: 100-те изгряващи звезди според "TIME"

Актрисите Сидни Суини и Лили Колинс, заедно с украинския министър Олександр Кубраков оглавяват списъка на 100-те изгряващи личности.