"Казват, че съм стар. Аз му казвам опит": Байдън се пошегува с най-голямата си пречка - възрастта Снимка: © Getty Images

Възрастта е само число - на това мнение е най-възрастният американски президент Джо Байдън. По време на речта си на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом той призна един от най-големите си проблеми, които ще се намесят в предстоящата му предизборна кампания. Става дума за неговата напреднала възраст.

80-годишният Байдън отговори на скорошни медийни публикации, които акцентират върху годините и стремежа му към нов четиригодишен мандат. Според проучвания на общественото мнение мнозинството от американците не изпитва голям ентусиазъм за втори мандат на Байдън, а мнозина посочват възрастта му като определящо притеснение. Държавният глава обаче реши да не крие най-очевидната си уязвимост, а да я превърне в шега.

"Вижте, разбирам, че въпросът за възрастта е напълно основателен. Може да си мислите, че не харесвам Рупърт Мърдок. Това просто не е вярно. Как мога да не харесвам човек, който ме кара да приличам на Хари Стайлс?", каза Байдън в очевидна препратка към 92-годишния медиен магнат и 29-годишния поп изпълнител.

"Казвате ми, че съм стар. Аз това го наричам - да си опитен. Казват, че съм древен - аз казвам, че съм мъдър", заяви Байдън.

Напредналите години на президента обаче в действителност могат да се окажат препъникамък в неговата предизборна кампания, тъй като будят безпокойство у много гласоподаватели. Байдън в момента е най-възрастният човек, заемал президентския пост в САЩ. Той ще бъде на 86 години в края на втория си мандат - ако бъде преизбран.

Най-големият политически опонент на президента към момента е Доналд Тръмп, който е сред претендентите за номинация на Републиканската партия. В момента той е на 76 години. Многобройни проучвания на общественото мнение показват, че избирателите и от двете политически партии, както и независимите избиратели, обаче искат нови кандидати.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Победата на Неделя Щонова и Наско Месечков в "Dancing Stars" раздели зрителите в социалните мрежи

Гневни реакции в социалните мрежи след финала на танцувалното шоу. Фаворитката Дара остана втора

09:50 - 15.05.2024
Важно днес

Как родители могат да пътуват срещу 10 лева на месец с градския транспорт в София

Превозният документ важи за цялата мрежа на градския транспорт

08:32 - 15.05.2024
Живот

Основателят на EnduroSat е "Мъж на годината" за 2023 година

Номинирани бяха и Александър Везенков, и Георги Господинов

07:57 - 15.05.2024
Важно днес

Двама надзиратели са убити, а затворник е избягал при въоръжено нападение във Франция

Избягалият Мохамед Амра е осъден за грабеж с взлом

20:34 - 14.05.2024
Живот

"Евровизия" не съжалява за решението си да отстрани Нидерландия от финала

Организаторите на "Евровизия" защитиха решението си да дисквалифицират Йост Клайн

19:24 - 14.05.2024