Кейт Мидълтън се извини, че е манипулирала първата снимка след коремната операция Снимка: © Getty Images

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън се извини "за всяко объркване", което е предизвикала снимката ѝ за Деня на майката, след като пет агенции я оттеглиха заради данни за манипулация.

"Подобно на много любители фотографи, от време на време и аз експериментирам с редактирането. Исках да изразя извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме вчера. Надявам се, че всички празнуващи са имали много щастлив Ден на майката", се казва в изявление на Кейт Мидълтън, разпространено в Х, часове след като PA, Getty Images, AFP, Reuters и Associated Press премахна изображението заради нарушаване на редакционните им стандарти.

След продължилите няколко седмици спекулации за здравословното състояние на Кейт Мидълтън, от двореца „Кенсингтън“ в неделя разпространиха до медиите първата официална снимка на принцесата на Уелс след претърпяната операция през януари.

Твърди се, че кадърът е заснет от принц Уилям. Той беше публикуван в официалния профил на Уйлям и Кейт и беше придружен с благодарствено послание към всички, изразили загриженост за здравето на принцесата. На снимката Мидълтън позира с трите си деца по повод 8 март.

От агенция "Ройтерс" заявиха, скоро след публикуването на кадъра, че част от ръкава на жилетката на принцеса Шарлот не е подравнен правилно. Това предполага, че изображението е било променено.

В изявление на Associated Press се казва, че според техните "новинарски ценности и принципи" дребните редакции на снимки, включително изрязване, тониране и коригиране на цветовете, са "приемливи, когато са необходими за ясно и точно възпроизвеждане и трябва да запазят автентичния характер на снимката".

Кейт Мидълтън се възстановява, след като в средата на януари се подложи на планирана коремна операция в болница в Лондон. Тогава от двореца "Кенсингтън" съобщиха, че манипулацията преминала успешно, но въз основа на медицинските съвети ще се върне към обществените задължения след Великден.

Подробности за манипулацията не бяха съобщени, а в изявлението от двореца се казваше, че принцесата на Уелс се надява информацията за медицинското ѝ състояние да си остане лична.

Манипулираната снимка успя да постигне противоположен от очакваното ефект - вместо да успокои спекулациите за здравословното ѝ състояние, подхрани множество слухове, свързани с него.


Публикуваха първата официална снимка на Кейт Мидълтън след спекулациите за здравето ѝ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024