Кейт Мидълтън се извини, че е манипулирала първата снимка след коремната операция Снимка: © Getty Images

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън се извини "за всяко объркване", което е предизвикала снимката ѝ за Деня на майката, след като пет агенции я оттеглиха заради данни за манипулация.

"Подобно на много любители фотографи, от време на време и аз експериментирам с редактирането. Исках да изразя извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме вчера. Надявам се, че всички празнуващи са имали много щастлив Ден на майката", се казва в изявление на Кейт Мидълтън, разпространено в Х, часове след като PA, Getty Images, AFP, Reuters и Associated Press премахна изображението заради нарушаване на редакционните им стандарти.

След продължилите няколко седмици спекулации за здравословното състояние на Кейт Мидълтън, от двореца „Кенсингтън“ в неделя разпространиха до медиите първата официална снимка на принцесата на Уелс след претърпяната операция през януари.

Твърди се, че кадърът е заснет от принц Уилям. Той беше публикуван в официалния профил на Уйлям и Кейт и беше придружен с благодарствено послание към всички, изразили загриженост за здравето на принцесата. На снимката Мидълтън позира с трите си деца по повод 8 март.

От агенция "Ройтерс" заявиха, скоро след публикуването на кадъра, че част от ръкава на жилетката на принцеса Шарлот не е подравнен правилно. Това предполага, че изображението е било променено.

В изявление на Associated Press се казва, че според техните "новинарски ценности и принципи" дребните редакции на снимки, включително изрязване, тониране и коригиране на цветовете, са "приемливи, когато са необходими за ясно и точно възпроизвеждане и трябва да запазят автентичния характер на снимката".

Кейт Мидълтън се възстановява, след като в средата на януари се подложи на планирана коремна операция в болница в Лондон. Тогава от двореца "Кенсингтън" съобщиха, че манипулацията преминала успешно, но въз основа на медицинските съвети ще се върне към обществените задължения след Великден.

Подробности за манипулацията не бяха съобщени, а в изявлението от двореца се казваше, че принцесата на Уелс се надява информацията за медицинското ѝ състояние да си остане лична.

Манипулираната снимка успя да постигне противоположен от очакваното ефект - вместо да успокои спекулациите за здравословното ѝ състояние, подхрани множество слухове, свързани с него.


Публикуваха първата официална снимка на Кейт Мидълтън след спекулациите за здравето ѝ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024