"На площада обещахме нулева толерантност към корупцията, но законът за КПКОНПИ, този за правосъдната система и нейната промяна, за европейския прокурор и други се бавеха шест месеца заради ИТН и няколко човека в тази партия.

Вододелът между завзетата държава от мафията и България на свободните хора е тук, стана ясно днес. Искам да благодаря за огромната смелост на Радостин Василев, който 6 месеца опитва с всички сили да бори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепата на КПКОНПИ и на Слави", каза премиерът Кирил Петков.

Петков изброи всички напуснали ИТН поименно, нарече ги "смели хора" и ги поздрави. Премиерът нарече Слави Трифонов "задкулисния певец" и добави към името му още тези на "Орлин Алексиев и компания".

По една случайност дърпането на министрите стана, когато границата беше изчистена, въпреки че Трифонов твърдеше вчера, че няма нищо общо с "турската граница", продължи Петков.

"Радвам се, че в парламента има свободни депутати, които действат по съвест и в името на народа", каза на стой ред Асен Василев. "Държавата да се управлява от диванчета и фотьойлчета е причината да сме в батака, в който сме. Държавата не трябва да се управлява от сценаристи зад кулисите, от бивши премиери от джипки, от почетни председатели в сараи", продължи той.

"Политиката трябва да се води в държавните институции. Мафията загуби възможността да сформира правителство. Думата е на народа", завърши Асен Василев.

По думите му, ако няма подкрепа в парламента, опцията е да се ходи на избори.

На въпрос дали са били в коалиция с мафията, Кирил Петков каза: "Мафията направи огромна грешка - те си мислеха, че държейки няколко човека, държат мнозинство, но сгрешиха."

Иван Христанов, зам.-министър на земеделието, също взе думата и каза че мафията е стояла на "Капитан Андреево" и че пунктът е символ на заграбената държава.

5-6 пъти се увеличил броят на засечените пратки с пестициди, откакто я няма частната фирма, която да прави фитосанитарния контрол, обяви Христанов.

Петков потвърди, че и други политици са били заплашвани заради "Капитан Андреево". "Мафията не може да тръгне срещу цялата държава", обяви Петков.

Ще търсим и още смели депутати и ако намерим, ще пристъпим към смяна на състава на кабинета, обяви Василев и закри пресконференцията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Рационална" ли е енергийната политика на Радев?

В мира на газпромчиците няма как най-евтиният и най-сигурният газ да не е от "Газпром"

Звездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон загуби битката с рака

Оливия Нютън-Джон е починала вчера на 73 години

ФБР претърси имението на Доналд Тръмп във Флорида

Обискът е свързан с евентуално неправилно боравене с класифицирани документи

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед