Снимка: © Булевард България

Премиерът Кирил Петков, бишвият председател на НС Никола Минчев, както и членове на правителството - вкл. отделилият се от ИТН Радостин Василев - се включиха в шествието в центъра на София в подкрепа на кабинета, заплашен от оставка заради вота на недоверие.

Петков обяви, че все още се надява да може да привлече депутатите, които "са на кантар към кого е лоялността им".

Атаката срещу правителството, според него, се дължи на отказа на кабинета да води преговори с хората, които "си мислят, че може да управляват тази държава от някое диванче, някой сарай, някоя вила".

"От какво се изплашиха тези хора? Изплашиха се, че не може да се преговаря с нас. Не може да се предлагат сделки, подкупи. Пробваха се няколко месеца по различни канали. Побърка ги, че за първи път имаме хора в България, които са готови да не преговарят за собствените си принципи", казва още той.

Дебатите за вота на недоверие, поискан от ГЕРБ, ще се проведат във вторник, 21 юни, като заседанието на Народното събрание ще започне от 11 ч.

В сряда следобед или четвъртък сутрин ще се проведе и гласуването, от което ще се види дали има мнозинство срещу кабинета "Петков".

Демонстрациите в подкрепа на правителството в понеделник бяха организирани в социалните мрежи от симпатизанти на партиите в коалицията, като към тях се присъедини и шествие на юридическата инициатива "Правосъдие за вески".

Сред присъстващите на площад "Народно събрание" има и депутати от ДБ, БСП и отцепниците от "Има такъв народ".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море