Кирил Петков получава мандата на 11 декември, споразумението е подписано от всички

Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на ново правителство на "Продължаваме промяната" в събота (11 декември) от 10 ч.

Кандидатът за министър-председател на ПП е Кирил Петков. Очаква се той и колегите му да приемат мандата и да го върнат с проектосъстав на Министерски съвет, като в 13 ч. ще дадат брифинг за медиите.

В петък следобед коалиционното споразумение между четирите партии - ПП, БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" беше подписано.

По информация на "Дневник" - представителите на БСП и ДБ са сложили подписите си под документа в една от стаите на Народното събрание. За да вземат и подписа на Слави Трифонов, който не е член на парламента, Кирил Петков и Асен Василев са отишли на "посочено от него място".

Очаква се пълният текст на споразумението и управленските приоритети да бъде публикуван по-късно в петък.

"Продължаваме промяната" събира подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник (13 декември), на което да бъде гласувано редовното правителство с мандат на ПП.

Това потвърди в кулоарите на парламента депутатът и кандидат за министър на иновациите и растежа от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024