Кирил Петков прелива подкрепа към Мая Манолова на финала на кампанията

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков даде знак за подкрепа на "Изправи се БГ! Ние идваме" в предизборна среща с Мая Манолова в Кюстендил.

"Много е важно да имаме 121 депутата на промяната. Много е важно ИБГНИ да са в следващия парламент, много е важно ние да сме първа политическа сила и бих се радвал и "Демократична България" да е повече от ДПС. Тези три задачки ако изпълним, ще имаме повече от 121 депутати на промяната. Със сигурност ние заедно можем да постигнем нещата, които всички си мечтаем", каза Петков в клип, излъчен във Facebook-профила на Мая Манолова.

Тя обяви, че шансът за правителство на промяната е "тези три формации да сме силно в парламента".

"Тъй като ние сме най-малки, ударите основно са насочени към нас, но вече и социолозите на Борисов признават, че минаваме 4%", каза тя.

Манолова цитира изследването на "Маркет линкс" - единственото от последните няколко седмици, което допуска възможността ИБГНИ да стане седмата парламентарно-представена сила в 47 Народно събрание - макар и с 4,1% от заявилите готовност да гласуват.

"Онези, които харесват и нас, и Кирил по-добре да гласуват за нас", каза Манолова.

Според същото изследване "Продължаваме промяната" е на второ място по подкрепа, но на почти 7 процентни пункта дистанция от първата политическа сила.

"Не им вярвайте и за разликата между ГЕРБ и нас. Ние вярваме, че ако излязат над 3,2 млн. души, ние трябва да сме преди тях", каза още Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024
Важно днес

Даниел Митов: Изборът ми в МВнР ще е тест за геополитическата ориентация на Радев

Митов заяви, че е готов да приеме поста, но не му е "самоцел".

10:54 - 18.04.2024