Кирил Петков пусна клип от спускането със сноуборд след критиките на Борисов

"Желая ви да сте живи и здрави, "Хебър" да остане в "А" група, ако може... Че като гледах сега, колко игрища направихме, бе, кмете? Караш 10 минути покрай стадиони и игрища. Магарета пасеха там"

С тези думи Бойко Борисов повдига настроението в залата в Пазарджик, в която се е събрал партийният актив на предизборна среща на 13 март. На балкона е разгърнат транспарант с надпис "Бойко, Пазарджик те обича".

Спортните неволи на местния футболен клуб (предпоследен в първенството) не са единствената болна тема в кампанията на председателя на ГЕРБ.

Борисов говори за "огромните дупки, които зеят в бюджета", за "безсрамието и спекулата, която докараха, заради която веригите ви грабят всеки ден, от всяка стока в магазина", за това, че "след 2-ри ще поставите пак въпроса за Околовръстното, но парите ги няма", и громи "платените икономисти, които се опитват да ни убедят, че икономиката е добре".

Това, за което е най-възмутен, обаче е "страхотното самочувствие" на политическите му съперници - говори само за "Продължаваме промяната", разбира се, за никой друг.

"Гледам, Киро си е на Банско, кара си ски. Не съм ги видял една вечер, а откакто е започнала кампанията, аз всяка вечер съм в областен град", казва Борисов.

Коментарите му идват след публикация в Instagram-канала на ПП от уикенда, в която се вижда как Кирил Петков и други кандидат-депутати от коалицията карат сноуборд - не в Банско, а в Боровец.

"Някои писаха, че вместо да се срещам с избиратели и да решавам проблемите им в събота съм карал сноуборд. Истината е, че голяма част от младите хора на пистите са наши избиратели и се радвам, че се срещнахме и говорихме по важни за тях теми. Ще имали повече ангажираност и повече средства за спорт за децата? 2) Как да върнем Витоша обратно на хората, за да могат всички в София да водят децата си на ски за половин час? 3) Какви политики трябват, за да излязат децата ни сред природата вместо да стоят само пред екраните? И как да запазим природата, която прави България наистина уникална?", коментира бившият премиер, като публикува и 40-секунден клип с избрани моменти от спусканията.

"Радвам се, че нашите избиратели са навсякъде - от пистите на Боровец до пенсионерските клубове в малките градове", казва още Кирил Петков.

Версията на Борисов за алтернативния стил на ПП в срещите с избиратели, естествено, е по-различна: "А представете си Кирил Петков и Асен Василев се изправят пред хората, все ще се намери някой да каже: Добре, бе, защо при нас беше по-скъп бензинът с 1 лев, какво ще му отговорят?".

Самият председател на ГЕРБ има своя добре известна история на предпочитания към спортни терени за сметка на присъствие в Народното събрание по време на тежки политически проблеми.

В края на 2015 г. когато парламентът гласуваше окончателно промените в конституцията, свързани с ограничаване на кадровите правомощия на главния прокурор, Борисов не дойде в пленарната зала, а отиде на тренировка по футбол с екип на "Бистришките тигри". Там го завари и новината, че правосъдният министър Христо Иванов е подал оставка в знак на протест срещу бламирането на реформата му от страна на ГЕРБ - мандатоносител и водещ коалиционен партньор в управлението по това време.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024