"Нито пари са ми предлагали, нито облаги, това, което направих беше от сърце и по идеологически причини", каза пред bTV депутатът Кирил Симеонов, който в края на седмицата напусна групата на "Има такъв народ". Той допълни, че ще подкрепи правителството по време на вота на недоверие.

В петък от парламентарната трибуна Симеонов направи емоционално изказване:

„Когато се видях със Слави Трифонов, той ме попита: "За какво си тук, за какво се бориш?". Аз му казах - тук съм, за да се борим срещу системата, срещу статуквото. Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо“, каза Симеонов тогава. Той посочи, че е влязъл в политика „на абсолютно меритократичен принцип“ - без да има родители партийци, без някой да го подкрепя и без бизнесмени зад гърба му. „Аз не съм ГЕРБ. Аз не съм ДПС и когато се прибера довечера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите.“

"Това решение (бел. р. напускането на групата) е адски трудно, аз съм изключително лоялен човек и затова гласувах за оставката на Никола Минчев, каза в неделя пред bTV Симеонов.

Той допълни, че, след напускането си на ИТН, е получил масова подкрепа от хора, които са му казали, че искат ИТН "да се бори срещу модела", нещо което по думите на депутата в момента не се случва.

Помолен да разкаже хронологично за събитията преди изявлението си от трибуната на Народното събрание, той обясни, че по време на дебатите за оставката на г-н Минчев, "който е един достоен човек", е гласувал "за" от лоялност с групата на ИТН. "После обаче по улиците, докато вървях, ме срещна един човек, едно момче, което ме спря с думите: "Кирил Симеонов?" . На него му се насълзиха очите и ми каза "Какво правим, какво правим с държавата".

Това с оставката на Минчев, беше последната капка, уточни Симеонов.

Според него в ИТН има комуникационен проблем и решенията се спускат от ръководството на партията. Той лично е виждал Слави Трифонов два пъти, от които единият е бил по време на кастинга за политици. Симеонов също е минал тест за лоялност и детектор на лъжата, но отказа да дава повече подробности.

"Не искам да плюя бившите си колеги", каза Симеонов от ефира на bTV.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Булгаргаз" обяви търг за втечнен природен газ до терминал Ревитуса

Крайният срок за оферти е 16 август. Ако няма уговорено разтоварване - сключените договори се анулират, пише в условията

"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Според МРРБ строежът бил "като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея"

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Galaxy Z Flip4 и Fold4 - от лайфстайл и селфита до работа на голям "малък" екран

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Европейци пътуват, за да получат имунизация срещу болестта

Играта на Дмитрий Медведев - от мек либерал до агресивен рупор на военната пропаганда

Един разговор с Путин в Астрахан стои в основата на трансформацията му

Журналисти и преподаватели настояват Румен Радев да даде убежище на Алексей Алчин

"Екстрадирането му ще е сериозен удар по авторитета на България"