Кирил Симеонов напуска парламентарната група на "Има такъв народ" Снимка: © Булевард България

Депутатът от "Има такъв народ" Кирил Симеонов обяви от парламентарната трибуна, че напуска парламентарната група. Той беше посрещнат с аплодисменти от народните представители на „Продължаваме промяната“.

„Когато се видях със Слави Трифонов, той ме попита: "За какво си тук, за какво се бориш?". Аз му казах - тук съм, за да се борим срещу системата, срещу статуквото. Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо“, каза Симеонов.

В емоционално изявление Симеонов посочи, че е влязъл в политика „на абсолютно меритократичен принцип“ - без да има родители партийци, без някой да го подкрепя и без бизнесмени зад гърба му. Той сподели, че винаги открито е опонирал на управлението на ГЕРБ.

„Аз не съм ГЕРБ. Аз не съм ДПС и когато се прибера довечера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите“, допълни още Симеонов.

Той е поредният депутат, който напуска парламентарната група на "Има такъв народ". В началото на тази седмица петима народни представители от ИТН, както и министърът на младежта и спорта Радостин Василев, се отцепиха от партията, след като обявиха несъгласието си с напускането на управляващата коалицията и вътрешнопартийната политика, водена от лидера Слави Трифонов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024