Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

"Ние в Добрич сме "Продължаваме промяната", през 2019 година (бел. р. на местните избори) се явихме с този слоган - "Продължаваме промяната" и "Продължаваме промяната в Добрич", каза от ефира на Нова телевизия Йордан Йорданов, кмет на град Добрич, който е подал възражение срещу регистрацията на търговска марка "Продължаваме промяната" от страна на екипа на Кирил Петков в Патентното ведомство.

Според Йорданов трябвало да се пита "другата страна" за името, защото то е използвано за първи път "от него и екипа му" през 2019. "Първото нещо беше да проверим във всички търсачки дали има такова словосъчетание. Това не е търговска марка, но имаме интелектуално право на ползване, става дума за интелектуална собственост, която имаме право да ползваме.", добави Йорданов.

През септември миналата година Даниел Лорер от ПП подава заявление в Патентното ведомство за регистрация на търговската марка "Продължаваме промяната" в няколко категории. Пет месеца по-късно обаче, през февруари тази година, чрез адвокатско дружество "Георгиева, Фитковски и Тонев", Йорданов внася възражение.

Спорът за търговската марка няма отношение към партийната регистрация на "Продължаваме промяната", но може да попречи при търговска, издателска, рекламна и други видове употреба на названието.

"Когато формацията на Кирил Петков и Асен Василев се яви на изборите и опънаха шатра в Добрич, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов.", добави щрихи в картина кметът на Добрич.

"Патентно ведомство дава право да направим възражение. Те са поискали да регистрират марката, ние правим възражение. Предложихме среща, но те не реагираха. Отворени сме за среща.", каза още той и продължи с успехите на неговата "Промяна" в Добрич:

"Промяната е конкретна, аз съм в Добрич от 2015 до 2019 година, направили сме проект за воден цикъл, над 100 улици, заповядайте на място....", продължи Йорданов.

В студиото на "Здравей, България", Настимир Ананиев от парламентарната група на ПП изрази недоумение защо след като искането за регистрацията на марката е от септември, кметът на Добрич възразява едва през февруари.

"Не знам какво и кого търси кметът на Добрич", каза Настимир Ананиев. "Не ни е търсил, освен през медиите.(...) Въпросът е морално ли е да се обжалва, след като не са регистрирали името през 2019 година?", попита той и добави, че в Добрич "Продължаваме промяната" през 2019 г. е била коалиция от 4 партии и листа от 40 души. "Дали кметът на Добрич представлява всичките?"

"През октомври имаше среща с екипа на Кирил Петков с уговорката, че ще има следваща среща след изборите, но нямаше. Ние имаме право на интелектуална собственост - доказва се кой първи е ползвал името, не става дума за регистриране. Искаме да седнем двете страни и да изчистим нещата в рамките на закона.", добави Йорданов без да става ясно какво има вътре в рамките на закона.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радев открива с Вучич и Алиев новата газовата връзка със Сърбия

Пускането на интерконектора се случва на фона на предизборна кампания в Сърбия и шпионски скандал

09:26 - 10.12.2023
Важно днес

Австрия е готова на отстъпки за ветото си срещу България за Шенген, но с условия

Австрия е готова да разхлаби ветото си за Шенген

09:00 - 10.12.2023
Живот

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов ще се изучава в New York University

"Времеубежище" ще бъде изучавам в курса на университета "Романът днес".

18:24 - 09.12.2023
Живот

2000 бота са били активизирани, за да възхваляват съдържание, свързано с COP28

Ботове действаха и по-рано тази година, когато защитаваха спорното домакинство на ОАЕ

17:04 - 09.12.2023
Важно днес

Кирил Петков: Kоординацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура

Петков обяви, че не приема обвиненията в безпринципност

15:35 - 09.12.2023
Живот

Защо Time избра Тейлър Суифт за човек на година?

Няколко дни след обявяване на победителя, TIME публикува мотивите за избора си.

14:17 - 09.12.2023
Спорт

Седмица в паралелната вселена: Гонзо представи книга и всичко е точно  

Да представяш „нова философия за футбола“ е направо цинично. А да искаш още 3-4 години за работа - нагло.

13:00 - 09.12.2023
Важно днес

Олена Зеленска: Спирането на финансовата помощ за Украйна означава просто, че ще умрем

Преди дни Сенатът на САЩ блокира милиарди долари нова помощ за Украйна

12:06 - 09.12.2023