Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

"Ние в Добрич сме "Продължаваме промяната", през 2019 година (бел. р. на местните избори) се явихме с този слоган - "Продължаваме промяната" и "Продължаваме промяната в Добрич", каза от ефира на Нова телевизия Йордан Йорданов, кмет на град Добрич, който е подал възражение срещу регистрацията на търговска марка "Продължаваме промяната" от страна на екипа на Кирил Петков в Патентното ведомство.

Според Йорданов трябвало да се пита "другата страна" за името, защото то е използвано за първи път "от него и екипа му" през 2019. "Първото нещо беше да проверим във всички търсачки дали има такова словосъчетание. Това не е търговска марка, но имаме интелектуално право на ползване, става дума за интелектуална собственост, която имаме право да ползваме.", добави Йорданов.

През септември миналата година Даниел Лорер от ПП подава заявление в Патентното ведомство за регистрация на търговската марка "Продължаваме промяната" в няколко категории. Пет месеца по-късно обаче, през февруари тази година, чрез адвокатско дружество "Георгиева, Фитковски и Тонев", Йорданов внася възражение.

Спорът за търговската марка няма отношение към партийната регистрация на "Продължаваме промяната", но може да попречи при търговска, издателска, рекламна и други видове употреба на названието.

"Когато формацията на Кирил Петков и Асен Василев се яви на изборите и опънаха шатра в Добрич, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов.", добави щрихи в картина кметът на Добрич.

"Патентно ведомство дава право да направим възражение. Те са поискали да регистрират марката, ние правим възражение. Предложихме среща, но те не реагираха. Отворени сме за среща.", каза още той и продължи с успехите на неговата "Промяна" в Добрич:

"Промяната е конкретна, аз съм в Добрич от 2015 до 2019 година, направили сме проект за воден цикъл, над 100 улици, заповядайте на място....", продължи Йорданов.

В студиото на "Здравей, България", Настимир Ананиев от парламентарната група на ПП изрази недоумение защо след като искането за регистрацията на марката е от септември, кметът на Добрич възразява едва през февруари.

"Не знам какво и кого търси кметът на Добрич", каза Настимир Ананиев. "Не ни е търсил, освен през медиите.(...) Въпросът е морално ли е да се обжалва, след като не са регистрирали името през 2019 година?", попита той и добави, че в Добрич "Продължаваме промяната" през 2019 г. е била коалиция от 4 партии и листа от 40 души. "Дали кметът на Добрич представлява всичките?"

"През октомври имаше среща с екипа на Кирил Петков с уговорката, че ще има следваща среща след изборите, но нямаше. Ние имаме право на интелектуална собственост - доказва се кой първи е ползвал името, не става дума за регистриране. Искаме да седнем двете страни и да изчистим нещата в рамките на закона.", добави Йорданов без да става ясно какво има вътре в рамките на закона.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024