Кметът на Пазарджик остана без книжка, след като отказал да бъде тестван за алкохол Снимка: © https://www.facebook.com/todorpopov.bg

Полицията в Пазарджик е отнела шофьорската книжка на кмета Тодор Попов, след като той е отказал да се подложи на тест за проверка на употреба на алкохол. Това съобщават bTV и Нова ТВ, като цитират свои източници.

Попов е спрян от екип на КАТ в петък вечер, когато е провеждана акция срещу водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотици. bTV посочва, че по закон книжката се отнема за срок от 2 години и се налага глоба от 2000 лв. Все още се очаква официална информация от МВР за обстоятелствата около инцидента.

Официалната справка на ГД "Национална полиция" гласи, че "при оказване на методическа помощ и контрол по направлението СДВР, ОДМВР-София и ОДМВР-Пазарджик от служители на ГДНП, към 23,30 часа вчера, 29 октомври, на територията на област Пазарджик е спрян лек автомобил и в хода на проверката на документите възникнало съмнение, че водачът е употребил алкохол. Той отказал да бъде тестван с техническо средство, за което е взето отношение по административен ред, в изпълнение на разпоредбите на чл. 174, ал. 3 от Закона за движението по пътищата".

Пресцентърът на МВР посочва, че "водачът е установен като кмет на община на територията на област Пазарджик", без да го идентифицират .

54-годишният Тодор Попов е кмет на Пазарджик от 2007 г. досега. Юрист по образование, той се явяваше на изборите като независим кандидат или като представител на местна коалиция, но от 2019 г. насам той разполага и с подкрепата на ГЕРБ.

Попов участва и на серия от предизборни прояви на кандидатите на ГЕРБ за народни представители от МИР-Пазарджик през изминалите месеци.

До момента той не е кометирал случая с отнемането на шофьорската книжка.

В петък, 29 октомври, часове преди да се случи инцидентът с отнемането на свидетелството, пресцентърът на ДПС разпространи снимки, на които се вижда как Тодор Попов се среща с представители на ръководството на партията - Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Делян Пеевски и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024